De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

De leukste apps in de App Store van week 5 – 2014

Roel van Hout
2 februari 2014, 19:04
3 min leestijd
De leukste apps in de App Store van week 5 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste apps en app-updates voor je op een rijtje. Ideaal dus voor als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen!

Lees verder na de advertentie.

Hieronder vind je de beste apps die afgelopen week verschenen in de App Store en we daarom besproken op iPhoned. Dat zijn deze week onder meer de OV-chipkaart app, een update voor de NS Reisplanner Xtra en Swiftkey voor iOS! En bekijk ook onze applijstjes: 3 Stoppen met roken apps en 3 grappige iPhone apps!

→ Heb je ook het nieuws gemist? Lees dan vooral ons iPhone nieuwsoverzicht van deze week!

OV-chipkaart

Trans Link Systems B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Met de OV-chipkaart app kun je overal je online transactieoverzicht bekijken, servicepunten voor de OV-chipkaart in de buurt vinden en snel je kaartgegevens inzien. In de app log je in met je Mijn OV-chipkaartaccount, waarna je – net als bij de officiële website – je transactieoverzicht en daarmee je reisoverzicht kunt bekijken. Zo zie je wanneer je ergens in- of uitcheckte en hoeveel de reis heeft gekost.

Google

Google LLC

Gratis via App Store

De Olympische Spelen in Sotsji komen eraan en in aanloop naar het evenement is de Google Search app bijgewerkt. De Google Search update voegt onder andere een informatiekaart toe voor de Winterspelen. De informatiekaart bevat gegevens met betrekking tot de behaalde medailles per land en toont aankomende wedstrijden tijdens de Spelen. Hoewel de Google Search update al beschikbaar is, geldt dit niet voor de informatiekaart zelf. Waarschijnlijk is deze vanaf de start van de Winterspelen pas te gebruiken.

Mijn Team

UNIT4 Software B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

In de Mijn Team app kun je je amateurvoetbalclub selecteren, het desbetreffende team en welke rol (speler, teamleider of ouder) je hebt. Vervolgens kun je de rest van de technische staf en spelers toevoegen. Het Team Dashboard biedt een overzicht met de huidige stand, het programma voor de komende weken en de gespeelde wedstrijden. Ook zie je vanuit het dashboard tweets over jouw team die met de eigen hashtag zijn geplaatst.

NS

NS Reizigers B.V.

Gratis via App Store

De laatste versie van NS Reisplanner Xtra introduceert de optie om een traject toe te voegen met een station in de buurt. Op die manier krijg je op basis van je huidige positie een reisadvies met het station dat op dat moment het dichtste bij is. Dankzij de update is NS Reisplanner Xtra functioneler dan ooit. De routeplanner voor de trein biedt alle reisinformatie die je nodig hebt en geeft na de update relevantere reisadviezen. Vanuit de app plan je gemakkelijk je reis van station A naar station B, waarbij je kunt bepalen wanneer je vertrekt of hoelaat je wilt aankomen.

LEGO Star Wars Microfighters speelt als een klassieke shoot ‘em up, maar dan in het LEGO Star Wars-universum. Dat betekent dat je de actie van bovenaf ziet en het in diverse voer- en vliegtuigen opneemt tegen steeds grotere zwermen vijanden. De achtergrond beweegt automatisch. Je hebt in de game de keuze om je bij de rebellen aan te sluiten of juist voor de duistere kant te kiezen. In je strijd heb je verder de beschikking over een TIE Fighter, X-wing, Star Destroyer, Droid ATT, Millennium Falcon en de Clone Tank, elk met hun eigen voor- en nadelen.

Bij Apple staan ze custom-toetsenborden in plaats van het standaard iOS-toetsenbord immers niet toe. SwiftKey voor iOS is daarom geen toetsenbord geworden dat je op iedere gewenste plek op je telefoon kunt gebruiken, maar als een losse app, genaamd SwiftKey Note, in de App Store verschenen. De notitie-app werkt intuïtief en eenvoudig: als je een woord intikt, laat de app drie woorden zien die het als volgende woord verwacht. In het begin is dat misschien nog even wennen, maar naarmate je meer met het toetsenbordje werkt zal het in de gaten krijgen hoe je precies typt.

CARROT Fit

Grailr LLC

€ 5,99 via App Store

In de Carrot Fit app vul je periodiek je gewicht in. Zolang je afvalt is er niks aan de hand, maar als je aankomt zul je het moeten bezuren: de app gaat dan bijzonder onaangename opmerkingen tegen je maken. Zo verwijt Carrot Fit je bijvoorbeeld dat je met je gewicht de baan van de aarde rond de zon negatief beïnvloedt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu