De leukste apps in de App Store van week 49 – 2013

Roel van Hout
8 december 2013, 12:13
4 min leestijd
De leukste apps in de App Store van week 49 – 2013

iPhoned zet iedere zondag de leukste apps en app-updates voor je op een rijtje. Ideaal dus voor als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen!

Lees verder na de advertentie.

Hieronder vind je de beste apps die we de aflopen week hebben besproken op iPhoned. Dat zijn deze week onder meer avonturenspellen The Inner World en The Wolf Among Us, de langverwachte iOS 7 update voor WhatsApp en ideeën-app Ember.

The Inner World

Headup GmbH

€ 3,49 via App Store

In de zes tot acht uur dat The Inner World duurt, moet je met humoristische personages praten, de spelwereld ontdekken en puzzels oplossen om dichterbij je doel te komen. Vaak komen de puzzels neer op het combineren van objecten met elkaar en als de aanwijzingen daarvoor te vaag zijn, kun je altijd nog gebruikmaken van het hintsysteem.

OV Delay

Deviate

Gratis via App Store

In augustus van dit jaar verscheen OV Delay, een app waarmee je kon zien hoe veel minuten vertraging het vervoermiddel van jouw voorkeur had. De app werkte goed, maar het kwam helaas nog steeds wel eens voor dat je een bus miste. Dankzij een OV Delay update kun je nu ook zien waar de bus op de kaart is. Als je je buurt een beetje kent, weet je daardoor precies hoeveel tijd je nog nodig hebt om bij de bus te komen.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

Eindelijk: de WhatsApp iOS 7 update. Dat betekent een volledig nieuw ontwerp, maar ook wat kleine aanpassingen aan de functionaliteit. Je kunt nu ook foto’s bewerken voor je ze verstuurt. Daarnaast maakt de app vanaf nu gebruik van de lettergrootte van het toestel. En dan nog natuurlijk het belangrijkste: het re-design zelf. Dat mag er zijn: zowel het app-icoon als WhatsApp zelf zijn volledig ‘plat’. Chaticonen zijn rond, en de knoppen onderin bestaan uit lijntjes.

Ember is een simpele app waarmee je foto’s en afbeeldingen rangschikt in verschillende mappen en deze vervolgens synchroniseert met iCloud. De app werkt echter ook als je alleen van je iPhone gebruik wilt maken. Met Ember maak je aparte projecten aan, wat handig is voor wie regelmatig met visuele content werkt. Daarnaast zorgt de app ervoor dat je filmrol geen zooitje wordt, aangezien foto’s die je met de app maakt of importeert niet automatisch in de filmrol terechtkomen.

Assassin's Creed Pirates

Ubisoft

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

In Assassin’s Creed Pirates speel je als Alonzo Batilla, en zoals het een goed piraat betaamt ben je voortdurend op jacht naar geld en andere waardevolle spullen. Daarbij ligt de nadruk niet op schatzoekerij, maar met name op het andere mensen afhandig maken van deze waren. Je vindt jezelf daardoor voortdurend terug in zeegevechten. Dat is echter absoluut geen straf, want deze zijn leuk om door te spelen en zien er bovendien mooi uit. Daarbij is het zaak om op de weersomstandigheden te letten, want deze zullen in menig gevecht beslissend gaan zijn.

The Wolf Among Us

LCG Entertainment, Inc.

Gratis via App Store

The Wolf Among Us is gebaseerd op de Fables comic van Bill Willingham en volgt het leven van Bigsby, ook wel de grote boze wolf uit Roodkapje. Hij is echter geen bloeddorstige wolf meer, maar de sheriff van het stadje Fabletown. Wanneer er een moord wordt gepleegd, is het aan Bigsby om deze op te lossen. Dat betekent praten met de bizarre personages in de spelwereld, puzzels oplossen en zo nu en dan knokken met tegenstanders.

KingHunt - The Next Generation Slicing Game

Mountain Sheep

Gratis via App Store

KingHunt heeft qua opzet veel weg van Fruit Ninja, maar is vooral op grafisch gebied een flinke stap vooruit: de game ziet er scherp uit, draait op 60 frames per seconden en kent fraaie lichteffecten en explosies als je een van de kippen, vampiers, taarten, meubels of 200 andere vreemde objecten doorklieft. Hoe meer je er tegelijk doormidden hakt, des te hoger de score. Net als bij Fruit Ninja moet je daarbij wel opletten dat je geen bommen, die zo nu en dan ook door de lucht vliegen, aanraakt.

Foursquare City Guide

Foursquare Labs, Inc.

Gratis via App Store

Foursquare kreeg vrij snel na de release van iOS 7 een licht aangepast design, maar blijkbaar niet naar tevredenheid van de ontwikkelaar: Foursquare 7.0 geeft de app een complete make-over. Afbeeldingen komen tot aan de randen van het scherm, icoontjes zijn rond, en er is – natuurlijk – veel gebruik van wit en felblauw, de kenmerkende kleur van de app.

→ Op zoek naar meer apps voor je Apple-toestel? Bekijk dan het iPhone apps overzicht van iPhoned!

Categorieën: Apps algemeen, Toplijsten
Spotlight: WhatsApp

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's