De leukste apps in de App Store van week 46 – 2013

Roel van Hout
17 november 2013, 12:00
3 min leestijd
De leukste apps in de App Store van week 46 – 2013

Heb je doordeweeks niet zoveel tijd om te volgen welke leuke nieuwe apps er verschijnen? Geen zorgen! iPhoned zet iedere zondag de leukste apps en app-updates voor je op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Hieronder de apps die we eerder deze week al op iPhoned bespraken. Dat waren week onder meer: muziek-app Google Play Music, klassiek vechtspel The King of Fighters, avonturengame Oceanhorn en de volledig vernieuwde Facebook Messenger!

Google Play Music

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

Google Play Music is Google’s eigen dienst voor het draadloos streamen van je eigen muziek via de browser en verschillende apps. Je kunt 20.000 nummers gratis uploaden, die je vervolgens overal kunt luisteren. Met de Google Play Music iOS app kun je ook nummers luisteren die nog niet in je bezit zijn. Dat kost je 9,99 euro per maand.

THE KING OF FIGHTERS '97

SNK CORPORATION

€ 3,49 via App Store

Wie houdt van een klassiek potje knokken in 2D, kan zich nu te goed doen aan The King of Fighters ’97. SNK heeft de game omgezet voor gebruik op de iPhone en iPad. Ruim 16 jaar geleden was het vechtspel mateloos populair in de arcadehallen. Dankzij de port naar de iPhone en iPad kan nu een hele nieuwe generatie gamers kennismaken met dit klassieke vechtspel.

Oceanhorn ™

FDG Mobile Games GbR

€ 8,99 via App Store

Op visueel vlak heeft Oceanhorn veel weg van het cartooneske en kleurrijke The Legend of Zelda: The Wind Waker. De game biedt echter genoeg unieke omgevingen en dungeons om te ontdekken. Je kruipt in de huid van een klein jongetje dat in de voetsporen treedt van zijn avontuurlijke vader. In Oceanhorn verken je eilanden en ontrafel je het mysterie rond het gelijknamige zeemonster. Dat betekent vechten met monsters, puzzels oplossen en geheimen ontdekken in een adventuregame die garant staat voor tenminste 10 uur gameplay.

Messenger

Facebook, Inc.

Gratis via App Store

Facebook Messenger is volledig vernieuwd. Het kenmerkende blauw van Facebook is verdwenen: geheel in iOS 7 stijl – al heeft de app op Android ongeveer hetzelfde uiterlijk – is de achtergrond wit, zijn de iconen rond en is de app ‘plat’ gemaakt. Daarnaast kent de app wat nieuwe functionaliteit: je kunt nu zien welke van je vrienden de app gebruiken. En dat niet alleen: je kunt zelfs berichten sturen naar mensen die niet op Facebook zitten, zolang je hun telefoonnummer maar hebt.

Voor Twitterrific geen volledig nieuwe versie, maar wel een fijne update: het maakt de app sneller en wijzigt hoe gebruikersprofielen worden weergegeven. Daarmee is de Twitter-client voor de iPhone, iPod Touch en iPad nog fijner in gebruik. Dankzij de vernieuwde profielweergave zijn nu de Twitter-achtergronden achter je profielfoto zichtbaar en te bekijken.

De Omfietswijngids is een must-have voor de echte wijnliefhebber. De app is uitgebreid en compleet: niet alleen bevat deze 411 wijnen om voor om te fietsen, maar ook het assortiment van de grotere supermarkt- en slijterijketens is door Klei in de gids opgenomen. Je kunt in de app heel gericht zoeken naar een wijn die (hoogstwaarschijnlijk) op jouw smaak aansluit: je kunt selecteren op kleur wijn, wijntype, land én regio, waardoor je vrijwel altijd uitkomt bij de wijn van je voorkeur. Per wijn heeft Klei een uitgebreide beschrijving voor je klaar staan, dus je zult nooit meer een wijn kopen die niet bevalt!

→ Op zoek naar meer apps voor je Apple-toestel? Bekijk dan het iPhone apps overzicht van iPhoned!

Categorieën: Apps algemeen, Toplijsten
Spotlight: Twitter

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's