De leukste apps in de App Store van week 45 – 2013

Roel van Hout
10 november 2013, 12:00
3 min leestijd
De leukste apps in de App Store van week 45 – 2013

Heb je doordeweeks niet zoveel tijd om te volgen welke leuke nieuwe apps er verschijnen? Geen zorgen! iPhoned zet iedere zondag de leukste apps en app-updates voor je op een rijtje.

Hieronder de apps die we eerder deze week al op iPhoned bespraken. Dat waren week onder meer: behendigheidsspel Rayman Fiesta Run, voetbalquiz Dribbel, racegame Blur Overdrive en een update voor navigatie-app Waze.

Rayman Fiesta Run

Ubisoft

€ 3,49 via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

In Rayman Fiesta Run laat Rayman de jungle achter zich: het thema van deze aflevering is feest! De schitterende getekende stijl van Rayman is gebleven, zij het wel licht aangepast: het is allemaal net iets meer 3D, en daar door nog mooier om te zien. Qua gameplay is er weinig veranderd: Rayman rent nog steeds automatisch, en het is aan jou om zijn acties te timen. Er zijn wel wat kleine veranderingen aan de game toegevoegd: zo zal Rayman in ijslevels bijvoorbeeld kunnen glijden, en in muzieklevels wordt hij klein door middel van een trompet die hem opzuigt.

In tegenstelling tot de game op consoles bezie je de actie in Blur Overdrive van boven, waardoor het spel wat wegheeft van Reckless Racing. Aan de linkerzijde van het scherm heb je een stuurtje om je bolide de juiste kant op te manoeuvreren en aan de rechterkant bevindt zich de rem. Je auto accelereert de hele tijd en door op het scherm te tikken, gebruik je de power-ups die je onderweg oppikt. Blur Overdive is gratis en – wat ons betreft – een geinig tussendoortje.

Lees verder na de advertentie.

Dribbel is bij uitstek een spel dat bedoeld is voor de ware voetbalfanaat. In deze voetbalquiz app neem je het niet tegen de computer, maar tegen anderen op. Daarbij blijven de vragen niet beperkt tot het spelletje alleen: ook zaken als de nationaliteit van bepaalde voetballers komen aan de orde. In ronden van 5 zal een variëteit aan voetbalvragen voorbij komen, waarbij het zaak is om zo snel mogelijk te reageren. Hoe sneller je reageert, hoe meer punten je krijgt per goed antwoord.

Waze navigatie & Live verkeer

Waze Inc.

Gratis via App Store

Waze is een goede en gratis navigatie-app waarmee verdwalen en vast komen te zitten in files verleden tijd is. De nieuwste update introduceert de mogelijkheid om spraakgestuurd te zoeken naar adressen en plaatsen in 45 talen. Met je stem geef je (een gedeelte van) een adres op, waarna Waze de juiste locatie voor je zoekt. Hierdoor hoef je niet per se het virtuele toetsenbord van je iPhone te gebruiken voor het invoeren van adressen.

Tiny Death Star is het resultaat van een samenwerking tussen Disney (eigenaar van Star Wars) en NimbleBit (bekend van Tiny Tower, Pocket Planes en Pocket Trains). In het spel speel je de beheerder van de Death Star (het gigantische ruimtestation uit Star Wars episode IV en IV) en is het de bedoeling dat je deze gestaag uitbreidt. Een leuke managing-game in de stijl van Tiny Tower!

Runkeeper - Sport-app met gps

FitnessKeeper, Inc.

Gratis via App Store

RunKeeper kan dankzij een RunKeeper update nu gebruik maken van de M7 processor. Dat zorgt ervoor dat de app nu ook je wandelactiviteiten gedurende de dag kan bijhouden, zonder dat je daar naar hoeft om te kijken. Daarnaast maakt de app vanaf nu gebruik van AirDrop, Apple’s software voor het delen van bestanden tussen twee iPhones. Zo kun je een bepaalde route of workout delen met iemand vlakbij.

Sid Meier’s Ace Patrol Pacific Skies is de opvolger van Ace Patrol en speelt, zoals de naam al doet vermoeden, af tijdens de zeeslagen rond Pearl Harbor en de Midway-eilanden. De Tweede Wereldoorlog-game legt de nadruk op strategie en laat je om beurten met pijlen bepalen of en waar je luchtmacht de tegenstander moet bestoken met grof geschut. Je hebt de keuze uit verschillende vliegtuigen en kunt de rol aannemen van de Amerikaanse of Japanse marine of het leger. In tegenstelling tot zijn voorganger kent Ace Patrol Pacific Skies geen in-app aankopen, maar betaal je vooraf 4,49 euro om de 180 missies die het spel bevat, te spelen.

Categorieën: Apps algemeen, Toplijsten
Spotlight: RunKeeper

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's