De kerstkaart versturen vanaf je iPhone

Redactie
18 december 2011, 22:19
2 min leestijd
De kerstkaart versturen vanaf je iPhone

Kaarten laten maken en versturen via de computer is handig en werkt makkelijk.  Nu is het ook kinderspel om bijvoobeeld kerstkaarten vanaf je iPhone te maken én te versturen.

Lees verder na de advertentie.

Feestdagen

Zelfs nu er zoveel nieuwe mogelijkheden zijn om elkaar digitaal fijne dagen te wensen, blijft de ‘papieren kaart’ onovertrefbaar. Mensen vinden het toch het meest persoonlijk wanneer er een échte kaart op de deurmat komt van iemand.

Niet zo gek dus dat er aardig wat apps zijn ontwikkeld om de ‘echte kaart’ te kunnen versturen vanaf je iPhone. De ene app werkt nog makkelijker en eenvoudiger dan de ander.

Echt alles gebeurt op je iPhone bij het maken van de kaart tot het versturen.

Apps

Dit zijn 3 goede apps waar je eenvoudig kaarten mee kunt versturen.

Greetz; Deze applicatie was direct bij de lancering een succes omdat Greetz haar eigen website al had. Er is een zeer uitgebreide keuze uit verschillende kaarten en ontwerpen.

Je kunt een kaart maken vanaf 2,25 euro. Let op! Als je geen lid ben van Greetz betaal je standaard 0,50 euro extra.

Greetz kaarten en cadeaus

Greetz B.V.

Gratis via App Store

Kaart Sturen; Dit is de officiele app van PostNL. Deze applicatie biedt aanzienlijk minder variatie in kaarten aan dan bijvoorbeeld concurrent Greetz, echter werkt de app naar mijn mening wel vloeiender en hapert niet. Je kunt een kaart laten versturen vanaf 2,39 euro.

Cards; Blijkbaar was deze nieuwe trend ook Apple niet ontgaan. Cards is namelijk de kaarten app van Apple. Je kunt wereldwijd een kaart versturen vanaf 4,49 euro. Daarmee is Apple de prijzigste, maar zeker niet de minste. Het aanbod aan verschillende kaarten is niet veel, 15 kaarten per categorie. Echter zijn deze kaarten wel geheel te personaliseren.

Winnaar?

Een echte winnaar is er niet. Wanneer je een kaart van formaat wil zou ik voor de app van Apple gaan; Cards. Deze kaarten zijn goed verzorgd, goed te personaliseren,  misschien een beetje braaf, maar zeker de moeite waard.

Voor de meeste keuze moet je bij Greetz zijn. Veel keuze voor een kleine prijs. Bijzonder is ook dat je het formaat zelf kan kiezen.

Bij Kaart Sturen heb je de meeste kans dat je kaart op tijd aankomt aangezien PostNL het uitgebreidste Nederlandse netwerk heeft. Deze applicatie steekt goed in elkaar en de prijs-kwaliteit verhouding klopt.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's