De iPhone met sociale netwerken (deel 2)

Redactie
3 augustus 2009, 19:33
2 min leestijd
De iPhone met sociale netwerken (deel 2)

Vorige week ben ik met een korte serie berichten begonnen over de iPhone met soicale netwerken. We worden de laatste tijd steeds meer belaagd met sociale netwerken. Veel Nederlanders hebben ondertussen al 3 of meer profielen op dit soort netwerken. Het kost steeds meer tijd om dit allemaal bij te houden, en dus probeer ik het allemaal wat makkelijker voor jullie te maken met deze serie berichten.

Vorige week schreef ik over Twitter, dat je kan gebruiken op je verschillende profielen. Op deze manier kan je veel netwerken updaten met één tweet. Vandaag ga ik wat dieper in op foto’s.

Bijna alle sociale netwerken hebben een plek waar je je foto’s kan uploaden. Om bijvoorbeeld al je vakantie foto’s op al je profielen te zetten, ben je een redelijk lange tijd bezig. Dit kan makkelijker, bijvoorbeeld via Flickr.

Flickr

Flickr is een foto dienst van Yahoo. Na het aanmaken van een Flickr-account, kan je meteen beginnen met het uploaden van foto’s. Als je je foto’s via je iPhone gemaakt hebt, kan je deze rechtstreeks uploaden via één van de vele applicaties.

Lees verder na de advertentie.

Flickr op de iPhone

Een goede applicatie om dit mee te doen is Flickit. Met deze gratis applicatie kan je gemakkelijk veel foto’s uit je filmrol selecteren, en aanpassen. Je kan de titel en beschrijving aanpassen. Ook kan je kiezen wie de foto’s mogen zien. Je moet ‘openbaar’ selecteren om deze zichtbaar te maken op één van je profielen.

Als je alles ingevuld hebt, moet je op upload tikken om de foto’s op je Flickr-account te zetten. Dit is met een Wifi- of 3G-verbinding snel klaar.

Flickr op Hyves

Sinds kort is het mogelijk om je Flickr foto’s door te sluizen naar je Hyves-profiel. Dit doe je door eerst je Flickr NSID op te zoeken (daar zijn tools voor), en deze in Yahoo pipe-line in te voeren. Als je dit gedaan hebt, komt er een rss-feed uit met jouw foto’s. Deze rss-feed kan je invullen bij een nieuw foto-album op Hyves.

Flickr op Facebook

Voor Facebook zijn talloze Flickr-applicaties beschikbaar. Deze applicaties weergeven, na het invoeren van je gebruikersnaam, al je publieke foto’s. De ene applicatie doet dit mooier dan de ander, dus probeer er een aantal om te zien wat jouw favoriet is.

Als je alles één keer goed instelt, scheelt het heel veel tijd. Met het uploaden van foto’s via Flickr houd je op deze manier al je sociale netwerken in één keer up-to-date, terwijl je voorheen je foto’s op meerdere plaatsen moest uploaden.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's