De iPhone met sociale netwerken (deel 1)

Redactie
28 juli 2009, 21:44
2 min leestijd
De iPhone met sociale netwerken (deel 1)

Ruim 5 miljoen Nederlanders gebruiken op dit moment Hyves. Een groot deel van deze mensen gebruikt ook een ander sociaal netwerk. Om het bijwerken van deze netwerken wat makkelijker te maken, kan je gebruik maken van standaard diensten, in plaats van de diensten van de netwerken zelf. Hiermee bedoel ik bijvoorbeeld Twitter in plaats van de Wie Wat Waar-dienst van Hyves.

Via je iPhone kan je zeer gemakkelijk gebruik maken van deze standaard diensten, omdat er zeer veel applicaties voor gemaakt zijn. Vandaag bespreek ik Twitter.

Twitter is zoals jullie waarschijnlijk wel weten een microblog-dienst, waar je berichtjes kan achterlaten van maximaal 140 tekens. Hierin kan je laten zien wat je op dit moment aan het doen bent. Twitter kent op dit moment miljoenen gebruikers, en dus zijn er al veel ontwikkelaars die hier een iPhone applicatie voor gemaakt hebben. Een gratis voorbeeld hiervan is TwitterFon. Hiermee kan je zelf berichtjes achterlaten, en lezen wat je vrienden aan het doen zijn.

Nou zal je misschien denken ‘alweer een sociaal netwerk erbij?!’, maar dat hoeft niet. Je kan Twitter ook alleen gebruiken om dubbel werk te voorkomen. Als je bijvoorbeeld op Hyves en op Facebook wilt laten weten wat je aan het doen bent, zijn dit twee handelingen. Met een handige Twitter-link hoeft dit niet meer. Door deze link hoef je dus niet meer twee of meer aparte applicaties op te starten om dit bij te werken.

Lees verder na de advertentie.

Facebook

Voor Facebook zijn er verschillende Twitter-applicaties die je aan je profiel kan toevoegen. Bij deze applicaties hoef je maar één keer je Twitter-gegevens in te voeren, waarna de applicatie zichzelf elke minuut update. Op deze manier kunnen je Facebook-vrienden alles volgen.

Hyves

Om Twitter aan je Hyves toe te voegen, hoef je ook niet zo veel te doen. Door op de website je Twitter-gegevens in te vullen, worden je tweets doorgesluisd naar je ‘Wie Wat Waar’. Hierdoor kunnen nu ook je Hyves-vrienden zien wat je aan het doen bent.

Ongeveer 80% van alle sociale netwerken ondersteunt Twitter op dit moment. Via Twitter op je iPhone update je dus binnen 5 seconden al je netwerken. Het kost je eenmalig een half uur om alles in te stellen, maar die tijd heb je snel terug gewonnen.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's