Met deze 6 wintersport-apps kom je goed voorbereid de piste op
Redactie

Stap jij deze dagen de piste op met een snowboard of ski’s onder je voeten? Dan mogen deze 6 wintersport-apps niet op jouw iPhone ontbreken.

De beste wintersport-apps voor iOS

1. SkiFit

wintersport-apps voor iOS Behalve het inpakken van de juiste kleding en het controleren of de winterbanden wel onder de auto liggen, is het ook belangrijk je lichamelijk goed voor te bereiden. En nee, dan bedoelen we niet door te oefenen met après skiën, maar door je spieren te trainen. Tijdens het skiën en snowboarden gebruik je namelijk spiergroepen die je in het dagelijks leven niet vaak belast, waardoor de kans op blessures aanwezig is. SkiFit is een iOS-app die je helpt dit te voorkomen door de flexibiliteit en kracht te vergroten.

SkiFit is een programma van acht weken, met video’s van een uur lang waarin gecombineerd ruim 100 oefeningen aan bod komen. Vind jij een uur te lang of past het niet goed in je schema, dan kun je ook SkiFit8 proberen voor 1,99 euro. Het idee is hetzelfde, alleen duren de video’s hier maar acht minuten. Een mooie manier om je alvast voor te bereiden op de volgende skivakantie.

SkiFit

BeFitApps

Gratis via App Store

2. Sneeuwhoogte.nl

wintersport-apps
Behalve het trainen van die spieren, begint de pret natuurlijk al met het bijhouden van de weersverwachtingen en de actuele sneeuwhoogtes. Sneeuwhoogte.nl geeft naast een overzicht van de actuele situatie, ook piste- en liftinformatie, pistekaarten en ervaringen van andere bezoekers. Verder kun je voor jouw specifieke vakantie een nieuwe reis aanmaken, waaraan je reisgenoten kunt toevoegen en met elkaar foto’s kunt delen.

Sneeuwhoogte.nl

Sneeuwhoogte B.V.

9 (306 reviews)
Gratis via App Store

3. First Tracks

wintersport-appsFirst Tracks is een app van het bekende outdoorkledingbedrijf Helly Hansen. De app komt goed van pas wanneer jij een liefhebber bent van verse, ongerepte sneeuw en niet bang bent om vroeg op te staan. First Tracks stelt je namelijk in staat om twee verschillende wekkers te zetten. Eén die afgaat wanneer er ‘s nachts niets bijzonders is gebeurd en je gewoon op een schappelijke tijd op de piste wilt staan en één die eerder afgaat als het ‘s nachts gesneeuwd heeft. De app houdt namelijk bij hoeveel sneeuw er ‘s nachts plaatselijk is gevallen en bepaalt op basis hiervan of er zoveel is gevallen dat dit het waard is eerder op te staan.

First Tracks with Helly Hansen

Helly Hansen

Gratis via App Store

4. Afdaling

wintersport-apps
De Nederlandstalige app Afdaling houdt heel precies bij hoe veel kilometer jij per dag hebt afgelegd, hoe snel je bent gegaan en welke pieken en dalen je hebt bereikt. Van de resultaten worden statistieken en grafieken gemaakt. Zo weet je je maximale en gemiddelde snelheid, behaalde hoogtes, genomen hellingen en afgelegde afstanden. Fijn is dat Afdaling registreert wanneer je in een lift zit of even pauze houdt, zodat deze gegevens je data niet verstoren. Ook het onderscheid tussen vlaktes en afdelingen wordt gemaakt. Verder kun je de statistieken en grafieken van jouw routes delen via e-mail en Google Maps, of via Facebook of Twitter aan vrienden laten zien wat jij bereikt hebt vandaag. Afdaling is zijn 99 eurocent meer dan waard.

Afdaling - ski/snowboard

Appmanschap B.V.

9 (85 reviews)
€ 1,09 via App Store

5. Snowciety

wintersport-apps Facebook voor skiërs en snowboarders, dat is Snowciety. De app houdt bij waar je bent geweest en slaat resultaten hiervan op. Jouw vrienden kunnen zo zien waar je bent en jij kunt zien waar jouw vrienden zich op de piste bevinden. Ook al afgelegde routes en genomen foto’s kunnen via het platform gedeeld worden. Fijn is dat de tracker-functie niet snoept van jouw databundel, hoewel de live-functies wel een draadloze internetverbinding vereisen. Gelukkig zijn veel pistes van een wifi-verbinding voorzien zodat het opvragen van de locatie van je vrienden niet al te veel geld kost.

Behalve een ski-tracker en sociaal platform heeft Snowciety nog een aantal extra features die de app interessant maken. Zo bevat de app een groot aanbod kaarten van skigebieden, weers- en sneeuwverwachtingen en de mogelijkheid om alle opgeslagen data te synchroniseren met de Cloud.

Snowciety - het sociale netwerk voor skiers en snowboarders

Snowciety

4 (4 reviews)
Gratis via App Store

6. Wintersport App

wintersport-apps Op de hoogte blijven van al het wintersportnieuws dat voor Nederlanders interessant is? Dat kan met de Wintersport App van de Nederlandse Ski Vereniging. Nieuws, tips, trends en ontwikkelingen, het wordt allemaal gedeeld. Ook handig is dat de app een overzicht bevat alle Nederlandse nood- en alarmnummers, mocht je bijvoorbeeld je verzekering nodig hebben dan vind je het juiste telefoonnummer hiervan in de app.

Verder kun je een eigen kanaal aanmaken voor jouw wintersportbestemming. Hier kun je onder meer volgen wat de actuele sneeuwhoogte is, maar ook wat de weersverwachting is. En op de terugreis kun je de skigebied-selector gebruiken, om alvast de bestemming van volgend jaar uit te kiezen!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.