De beste Netflix series volgens iPhoned

Roel van Hout
26 november 2013, 12:07
4 min leestijd
De beste Netflix series volgens iPhoned

Met veel bombarie werd Netflix in september in Nederland gelanceerd, maar het aanbod is nog niet zo heel breed. Toch is er genoeg te genieten: daarom hierbij de beste Netflix series volgens iPhoned!

Ja, we weten dat er trucjes zijn om de Amerikaanse Netflixbibliotheek via je computer te bekijken, maar vooralsnog is er geen soortgelijke oplossing voor iOS – toch de plek waar je als iPhone-liefhebber waarschijnlijk de meeste series zult kijken! We hebben Netflix eens even voor je doorgespit, met als resultaat de volgende lijst. De volgorde is willekeurig: wat ons betreft is iedere serie de moeite van het kijken meer dan waard.

1. House of Cards

beste Netflix

Dat politiek een smerig spelletje kan zijn, wordt op geniale wijze in beeld gebracht in House of Cards. De plaats van handeling is Washington D.C., waar politicus Francis Underwood letterlijk over lijken gaat om hogerop te komen in de Amerikaanse regering. Gesjoemel met geld, bedreiging en afpersing zijn slechts enkele van de trucjes die worden gebruikt om macht te vergaren. Het acteerwerk is ook nog eens voortreffelijk: deze mag je niet missen.

Lees verder na de advertentie.

2. Breaking Bad

beste Netflix

De Verenigde Staten zijn geen paradijs voor inwoners met minder geld. Walter White is leraar scheikunde, en kan de eindjes maar nauwelijks aan elkaar knopen. Als bij hem terminale kanker wordt aangetroffen, gooit hij het over een totaal andere boeg: hij gaat de drugshandel in, met alle gevolgen van dien. Breaking Bad wordt algemeen beschouwd als een van de beste series ooit gemaakt: de acteerprestaties zijn van een voor een televisieserie ongekend hoog niveau. Waarlijk next level television.

3. The Killing

beste Netflix

In de meeste detectives wordt een moordonderzoek netjes binnen anderhalf uur afgerond. Dat het in werkelijkheid lang niet zo gemakkelijk gaat, toont de Deense serie The Killing: hierin wordt 20 uur de tijd genomen voor één moordonderzoek. Dat klinkt misschien saai, maar dat is het allerminst: vanwege de vele plotwendingen zul je voortdurend op het puntje van je stoel zitten. Tel daar het feit dat de serie in het Deens gesproken is bij op, en je weet dat je met iets compleet anders dan je gewend bent te maken hebt.

4. The Bridge

beste Netflix

Deze Deens-Zweedse serie speelt duidelijk in op het succes van The Killing: de hele serie draait om het oplossen van een moord. The Bridge is qua uitwerking iets slordiger. De plotwendingen zijn bijvoorbeeld niet altijd even geloofwaardig, maar wat de serie wel aannemelijk in beeld brengt, zijn de moeilijkheden die komen kijken bij het oplossen van een moord die precies op de grens tussen twee landen heeft plaatsgevonden.

5. Twin Peaks

beste Netflix

De kans is groot dat je deze al gezien hebt, want Twin Peaks is een echte klassieker. De serie speelt zich af in een plaatsje aan de Canadese grens in de Amerikaanse staat Washington. Nadat daar een populaire scholiere vermoord wordt aangetroffen, wordt een FBI-agent op pad gestuurd om de zaak te onderzoeken. In Twin Peaks is echter niets wat het lijkt: regisseur David Lynch zette met Twin Peaks in 1990 zo’n hoge standaard voor televisieseries, dat het resultaat 23 jaar later nog steeds zeer de moeite van het kijken waard is.

6. Orange is the New Black

beste Netflix

Orange is the New Black speelt zich af in een vrouwengevangenis. Piper Kerman moet voor 15 maanden de cel in wegens het transport van drugsgeld. Een behoorlijke verandering van omgeving, maar Kerman leert wennen aan haar nieuwe leven vanwege de vele kleurrijke figuren die de vrouwengevangenis bevolken. De perfecte mix van comedy en drama werkt zeer verfrissend.

7. Arrested Development

beste Netflix

Neem het van ons aan: Arrested Development is met afstand de meest vreemde comedy die je ooit hebt gezien en waarschijnlijk zult zien. Centraal staat Michael Bluth, die met de niet geringe taak wordt opgezadeld het bedrijf van zijn vader voor een faillissement te behoeden. Zijn vader zit in de gevangenis en de rest van zijn familie kan niet met geld omgaan en is volslagen gestoord. Heel erg vreemd, maar tegelijkertijd heel erg grappig.

8. Sherlock

beste Netflix

Hoe verplaats je het klassieke Sherlock-verhaal succesvol naar deze tijd? Het klinkt als een onmogelijke opgave, maar de makers van Sherlock spelen het klaar: niet in de laatste plaats dankzij het geweldige spel van de acteurs achter Sherlock en zijn kompaan Watson. Al is het soms moeilijk om de razendsnel denkende Sherlock bij te blijven, weet de serie de superspeurneus menselijk te maken. En zo hadden we hem tot nu toe niet gezien. Dus: niet proberen mee te denken, maar achterover zitten en genieten!

De Netflix app is te downloaden in de App Store. De eerste maand kijk je gratis, daarna betaal je 7,99 euro per maand!

Lees ook ons artikel met de 4 dingen die je moet weten over Netflix.

Netflix

Netflix, Inc.

Gratis via App Store
Netflix
Netflix
Netflix
Netflix
Netflix
Netflix
Netflix
Netflix
Netflix
Netflix
Netflix
Netflix
Netflix
Netflix
Netflix
Netflix
Categorie: Amusement Apps
Spotlight: Netflix

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's