De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

De 5 beste iOS apps voor een geslaagde BBQ

Gijs Ettes
23 juli 2014, 15:55
2 min leestijd
De 5 beste iOS apps voor een geslaagde BBQ

Tussen de zomerse buien door zijn er genoeg momenten om lekker te barbecueën in ons land. Om alvast in de stemming te komen en ervoor te zorgen dat je barbecue een succes wordt, kun je aan de slag met deze 5 bbq apps voor de iPhone en iPad!

Lees verder na de advertentie.


De BBQ app van supermarktketen C1000 is al een tijdje beschikbaar in de App Store en biedt naast tips en video’s voor het bereiden van de perfecte hamburger of spies ook weersinformatie. Zo kun je direct zien of en wanneer het goed barbecueweer wordt. De app bevat daarnaast een handige timer die voorkomt dat het vlees op je barbecue medium zwart wordt. En maak je een koppeling met Facebook, dan kun je een event aanmaken en vrienden uitnodigen voor je barbecue.


Ook barbecuefabrikant Weber heeft een handige app die je helpt om je barbecue tot een succes te maken, al moet je voor On the Grill wel een flink bedrag neertellen. Voor 4,49 euro krijg je niettemin ruim 250 recepten en een heuse Grill Gids met tips voor het snijden en garen van allerhande soorten vlees. Verder vind je in de app barbecuetechnieken en een timer om het vlees in de gaten te houden.

BBQ Ribs Recipes by Dr. BBQ

Sluice, LLC

€ 1,09 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Ben je een enorme fan van bijvoorbeeld spareribs, dan kun je deze app eens uitproberen. BBQ Ribs Recipes bevat, zoals de naam al doet vermoeden, een groot aantal recepten voor de bereiding van het perfecte magere ribbetje. De tips zijn gebaseerd op de kookboeken van Dr. BBQ en ook aan sauzen is gedacht. Er is daarnaast een iPad-versie beschikbaar die dezelfde functionaliteit biedt.

Splitwise

Splitwise, Inc.

Gratis via App Store

Als je met een grote groep gaat barbecuen en verschillende mensen doen boodschappen, dan is het handig om een app te hebben die alle uitgaven op een rijtje zet. Met GroupXpense maak je gedeelde uitgaven inzichtelijk en bereken je precies wie wat moet betalen. Dat voorkomt irritaties achteraf. GroupXpense is gratis, werkt op de iPhone en iPad en is offline te gebruiken. Het is ook mogelijk om via e-mail een samenvatting te sturen met een overzicht van alle betalingen.


Serieuze en semi-professionele barbecueërs hebben vast al eens van de iGrill gehoord, een handige gadget waarmee je de temperatuur van je vlees precies kunt bijhouden. Op die manier zet je in een handomdraai een sappige biefstuk of knapperige spies op tafel. De bijbehorende iOS-app maakt de temperatuur inzichtelijk en bevat een dashboard waar je eventueel timers kunt inschakelen. Ook is het mogelijk om taken in te plannen voor de perfecte barbecue.

Wijntje erbij? Check dan ons overzicht met de 5 beste wijn apps voor iOS!

Foto: scharrelslagerij.com

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu