Onze favoriete applicaties in 2009: Jan van Kampen

Redactie
31 december 2009, 8:30
4 min leestijd
Onze favoriete applicaties in 2009: Jan van Kampen

Het jaar 2009 zit er bijna op. Over een aantal uren zullen we met luid geknal aan het jaar 2010 beginnen. Dit is dus een mooi moment om even kort terug te blikken op het jaar 2009. Vandaag zullen verschillende bloggers van deze site iets schrijven over hun favoriete applicaties. Ik mag het spits afbijten, en dus mogen ik jullie nu een kijkje in mijn iPhone nemen.

Ik heb een bewuste indeling gemaakt in mijn springboard-pagina’s. Elke pagina heeft een duidelijke functie op mijn telefoon:

Pagina 1 – Standaard-applicaties

Op mijn eerste pagina heb ik alle standaard-applicaties van Apple staan. Ik vind het handig om al deze applicaties bij elkaar te houden omdat ik deze applicaties regelmatig opstart. Als ik op een andere pagina ben kan ik met een tik op de homeknop weer naar deze pagina. Deze applicaties zijn dus slechts één tik van mij verwijderd.

Zoals jullie zien op het screenshot hieronder zit er een rode vlek op de afbeelding. Dit heb ik bewust gedaan omdat het nog geheim is welke applicatie onder de vlek zit. Ik ben al geruime tijd bezig met een project voor de iPhone en andere telefoons. Dit project is op dit moment nog geheim, maar het eerste kwartaal van 2010 gaan we dit project lanceren. Ik weet zeker dat iedereen hier dus nog meer van gaat horen.

Lees verder na de advertentie.

Pagina 2 – Meest gebruikte applicaties

Op mijn tweede pagina heb ik de applicaties gezet die ik zeer vaak gebruik. Al deze applicaties gebruik ik minimaal één keer in de week, maar de meeste gebruik ik dagelijks. Applicaties als Tweetie, Cydia, Trein, Bushaltes, Belstatus en Remote op deze pagina kennen jullie allemaal vast wel. Deze pagina heeft dus niet veel uitleg nodig, maar geeft wel goed weer wat ik het meest gebruik.

Pagina 3 – Nieuwsvoorzieningen en Tv

Ik ben van nature iemand die erg graag het nieuws volgt. Op pagina drie staan dus alle nieuws-applicaties en Tv-applicaties die ik lekker vind werken. Ook op deze pagina staan applicaties die jullie allemaal kennen. De applicaties van de NPO (De Wereld Draait Door, NOS, Tros Gemist en Uitzending Gemist) en de applicaties van de Volkskrant stonden namelijk geruime tijd in de top 25 gratis.

Op deze pagina staat ook de officiële applicatie van LowLands. Ik heb dit jaar erg veel plezier gehad van deze applicatie tijdens LowLands. Ik bezoek erg veel festivals en optredens omdat ik graag live-muziek zie. Tijdens deze festivals loopt het programma nooit zoals de leiding van tevoren bedacht heeft, want bands hebben vertraging, zijn ziek of komen niet opdagen. Het officiële festivalboekje klopt dus zelden. De applicatie biedt de oplossing voor dit probleem, want de wijzigingen worden direct in het digitale programma verwerkt.

Pagina 4 & 5 – Spelletjes

Ik heb zeer veel spelletjes op mijn telefoon staan. Deze spellen speel ik altijd als ik even ergens moet wachten. Zoals jullie op de screenshots zien ben ik een grote fan van de Tap Tap Revenge applicaties. Dit spel is natuurlijk ideaal voor een muziekliefhebber als ik. In Tap Tap Revenge 3 heb ik al verschillende nummers extra gedownload, waardoor het spel al zeer groot is bij mij.

Verder zie je op de pagina’s enkele grote games staan als Bejeweled en Need For Speed, en een aantal onbekende kleine games als CookieCombo en Falling Faces. De twee laatst genoemde zijn twee leuke, moeilijke puzzelgames. Helaas kunnen andere iPhone-gebruikers Falling Faces niet meer downloaden omdat het spel niet meer in de App Store staat.

Pagina 6 tot en met 11 – Diverse applicaties

Op de rest van mijn pagina’s staan allerlei applicaties door elkaar heen. Op deze pagina’s staan applicaties als Convertbot, Google, Appie, Bing, Supermarkt en Monx. Deze applicaties staan hier omdat ik ze handig vind, maar niet vaak gebruik. Sommige applicaties staan hier ook omdat ik ze in de gaten wil houden voor deze website. Google Mobile is een goed voorbeeld van zo’n applicatie, want ik gebruik deze applicatie alleen als er een update verschijnt.

Ik ontvang ook vaak applicaties van ontwikkelaars. Deze applicaties installeer ik meestal op mijn telefoon als ik er een berichtje over wil schrijven. Vaak zijn deze applicaties wel goed, maar niet mijn smaak. Dit resulteert meestal in het verbergen/verwijderen van de applicatie. Natuurlijk zijn er ook applicaties die ik wel altijd blijf gebruiken.

Verborgen applicaties

Via SBSettings kan je applicaties verbergen. Dit doe ik zelden, maar soms is het erg handig. Ik gebruik de applicaties GPush en Boxcar met plezier, maar ik begrijp niet waarom ik deze op een springboard-pagina zou laten staan. Dit soort applicaties verberg ik dus via SBSettings. Op deze manier ontvang ik dus wel de nuttige push-berichten, maar zie ik de applicatie niet.

Met dit bericht hoop ik een goed beeld te geven van wat ik zoal met mijn iPhone heb gedaan dit jaar. Lijkt jullie iPhone-gebruik op het mijne, of doe ik er volgens jullie te kort mee?

Ik wens alle lezers van iPhoned een fijne, gezellige jaarwisseling toe!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's