De 9 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 30 – 2014

27 juli 2014, 14:42
4 min leestijd
De 9 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 30 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone en iPad apps voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

Ook afgelopen week verschenen er weer een hoop nieuwe iPhone en iPad apps en games in de App Store. In dit overzicht lichten we er negen uit. Daarnaast kun je onze toplijst bekijken met de 5 beste BBQ apps! Deze mogen niet ontbreken op je Apple-toestel als je weer eens gaat barbecueën met vrienden of familie.

RollWorld - Tiny Planet Photos And More

Li Wang

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Met RollWorld bewerk je de foto’s van je iPhone zo dat je omgeving een klein planeetje lijkt. Je kunt foto’s vanuit de app maken of importeren uit de galerij, waarbij je meteen kunt zien hoe het eindresultaat er ongeveer uit komt te zien. Na het inladen kun je met zes schuifjes nog wat aan je foto sleutelen. Met de bovenste pas je aan hoe de curve loopt, het schuifje daaronder kun je gebruiken om de planeet goed uitgelijnd te krijgen.

Thomas Was Alone

Bossa Studios Ltd

€ 5,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Thomas Was Alone verscheen afgelopen mei op de iPad en heeft nu ook zijn weg naar de iPhone gevonden. In het spel spring je en gebruik je andere personages als obstakels. Zo probeer je steeds levels uit te spelen. Ook kun je speciale krachten inzetten. De puzzels en platformelementen zijn uitdagend genoeg om het zo’n honderd levels lang uitdagend te houden.

Gmail - E-mail van Google

Google

Gratis via App Store

De nieuwste versie van Gmail integreert eindelijk de mogelijkheden van clouddienst Drive. Vanaf nu kun je gemakkelijk e-mailbijlagen opslaan in Google Drive, wat natuurlijk ruimte op je iOS-apparaat bespaart. De integratie van Google Drive biedt nog een ander voordeel. Je kunt na de update ook direct bestanden van Drive invoegen in je e-mails. Tot slot biedt de vernieuwde Gmail iOS-app de mogelijkheid om je profielfoto aan te passen en de optie om te selecteren welke Gmail-accounts zichtbaar zijn in de app.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Brothers Unite

Nickelodeon

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Deze game volgt ongeveer het verhaal van de Turtles-film. Je zult vooral bezig zijn met het knokken tegen groepen ninja’s van de Foot Clan met Donnie, Leo, Mikey en Raph, zoals de Turtles in deze game worden genoemd. Naast vechten kun je wapens upgraden en met vrienden strijden om de hoogste score. Het spel bestaat uit een Story Modus en een Survival Modus, die oneindig doorgaat en waarin je moet proberen zover mogelijk te komen. Zonde is dat het spel in-app aankopen biedt, aangezien je al 3,59 euro betaalt om hem te downloaden.

Modern Combat 5

Gameloft

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Modern Combat 5 maakt gebruik van een nieuwe grafische engine en dat zie je. De game oogt scherp, draait vloeiend en zit boordevol toffe licht- en watereffecten en fraaie explosies. Nieuw in deel 5 zijn de vier klassen (Assault, Heavy, Recon of Sniper) die je kunt aanpassen aan jouw speelstijl. Je kunt zowel alleen spelen als met vrienden. Daarnaast zijn er losstaande Spec-Ops missies, waarin je bijvoorbeeld met een sluipschuttersgeweer rugdekking moet geven terwijl je teamgenoten door een straat rennen.


Party Party laat gebruikers instellen hoeveel foto’s er met een druk op de knop genomen moeten worden: 1, 4, 9 of 16. De kiekjes worden dan automatisch met steeds een seconde pauze gemaakt. In de instellingen kan dat overigens naar gelieve worden aangepast, mocht je meer tijd nodig hebben om je leukste gezicht op te zetten. Als het geluid aanstaat, kun je het aftellen horen; wel zo gemakkelijk. Natuurlijk kun je de selfies ook gewoon handmatig schieten.

Truefilm

Marvin Lee

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Een beetje iPhone-fotograaf heeft al behoorlijk wat bewerkings-apps op zijn telefoon staan om het perfecte kiekje nóg perfecter te krijgen. Dat weerhoudt ontwikkelaars er echter niet van om dit soort apps niet meer te maken. Het mooie van Truefilm is dat het de functies waarmee concurrenten zich onderscheiden allemaal pakt en deze combineert in één app. Bovendien is de kleine app te downloaden voor slechts 89 cent.


Een spel dat poker mixt met RPG-elementen en een levelsysteem a la Candy Crush Saga hadden we nog niet. Nu wel, want Swords & Poker Adventures gooit alle drie de ingrediënten in de blender. De game van Konami leunt zwaar op het freemium principe, waarbij je steeds maar een aantal potjes kunt spelen, voordat je energie op is en je moet wachten voordat je verder kan. Voor een upgrade van 5 euro ben je overal vanaf, maar met een paar potjes per keer heb je dat niet nodig.

PackPoint: Reisgenoot

Wawwo

Gratis via App Store

Ga je op vakantie of heb je een business-trip, dan is het soms lastig inschatten wat je precies mee moet nemen. En hoe weet je dat je niets essentieels vergeet? Daar hoef je je niet meer druk om te maken dankzij Packpoint. Deze app is een soort persoonlijke assistent die je helpt herinneren aan spullen die je niet moet vergeten op je reis. De app kijkt naar je bestemming en de lengte van je reis en komt daarna met een lijst van spullen die je niet moet vergeten.

Check de beste iPhone en iPad apps van de afgelopen weken

Hieronder vind je onze overzichten met de beste iPhone en iPad apps van de afgelopen weken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu