De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

De 7 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 36 – 2014

Gijs Ettes
7 september 2014, 15:00
4 min leestijd
De 7 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 36 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone en iPad apps voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.


Rdio is een fijne muziekdienst met oneindig veel verschillende radiozenders met muziek die is afgestemd op jouw smaak, stemming of de voorkeuren van jouw vrienden. De dienst heeft een gigantische bibliotheek van 30 miljoen nummers die je kunt beluisteren op je iPhone, iPod of iPad. Sinds de laatste update van de app kun je nummers, artiesten of zenders markeren als favoriet. Wil je onbeperkt luisteren naar nummers zonder advertenties, dan kun je voor een tientje per maand upgraden naar Rdio Unlimited. Dan heb je ook de mogelijkheid om tracks offline te beluisteren.

HogeNood - vind toiletten

App-vise V.O.F

Gratis via App Store

Ook de app HogeNood, waarmee je snel een schoon openbaar toilet bij jou in de buurt vindt, is van een update voorzien. De makers hebben voor de nieuwe versie samengewerkt met Tork en dat heeft geresulteerd in een betere app. Bij het openen verschijnt er meteen een lijst van locaties met openbare toiletten. Zo kun je in één oogopslag zien welk toilet in de buurt is, wat de toegankelijkheid is en hoe deze wordt beoordeeld. Met een kleur wordt aangegeven of het toilet geopend is (groen), dicht is (rood) of dat het niet bekend is (oranje).


Angry Birds Stella keert qua gameplay terug naar de klassieke vorm die we allemaal kennen. In tegenstelling tot Angry Birds Go en Angry Birds Epic is het in deze editie de bedoeling om groene varkentjes te verslaan door je vogels door middel van een katapult op hen af te vuren. Door dit zo goed mogelijk te doen, verzamel je sterren waarmee je het een en ander kan vrijspelen, zoals foto’s en nieuwe outfits. In totaal zijn er ruim 120 levels, dus aan speeluren is er geen gebrek.

Twitch

Twitch Interactive, Inc.

Gratis via App Store

Twitch geeft je de mogelijkheid om via je iDevice live naar je favoriete games te kijken. Hierbij is het niet alleen mogelijk om een willekeurige livestream te bekijken, maar ook de kanalen die je als Twitch-gebruiker volgt. Dit doe je door met je account in te loggen. Ook wordt de chatfunctionaliteit van Twitch in deze app volledig ondersteund. De app heeft daarnaast ondersteuning voor AirPlay en geeft meldingen als jouw favoriete kanalen starten met uitzenden.

EasyPark x Parkmobile

Parkmobile

Gratis via App Store

Een van de bekendste parkeer-apps voor iOS is die van Parkmobile. De app is al een tijdje beschikbaar in de App Store en werd door tv-programma Kassa uitgeroepen tot beste en voordeligste in zijn klasse. Na gratis registratie kun je vanuit de app je kenteken en parkeerzone opgeven en de parkeertijd starten. Met een druk op de knop kun je de meter starten en stoppen; het is dus niet nodig om terug naar de parkeerautomaat te lopen om extra geld in te gooien. Je betaalt achteraf, hebt snel inzicht in je parkeerkosten en kunt op een kaartje zien in welke zone of garage je het goedkoopst uit bent.


Peggle is één van de meest succesvolle games ooit in de App Store. Ontwikkelaar SEGA zag in dat Peggle het goed deed en besloot een eigen versie te maken van hun populaire gamefranchise Super Monkey Ball. In Super Monkey Ball Bounce worden de apen afgeschoten in een level, met als doel een aantal aangegeven bollen uit de weg te ruimen, voordat de apen op zijn. Steeds wanneer je een bolletje raakt, licht deze op en verdwijnt hij in de volgende beurt. Door te slepen richt je het kanon en door te tikken schiet je een aap in een bal af.


De iPhone-versie van de Apple Store-app is afgelopen week van een grote update voorzien die onder andere een opgefrist design en verbeterde navigatie met zich meebrengt. Met de app blader je op een simpele manier door Apple’s online winkel en is er de mogelijkheid om direct producten te kopen. Door de update is het daarnaast mogelijk om de bestelling van een product bijvoorbeeld op je iPhone te starten en deze op je pc of Mac over te nemen en af te maken. De feature maakt de overgang van aankopen tussen verschillende apparaten een stuk gemakkelijker en soepeler.

Check de beste iPhone en iPad apps van de afgelopen weken

Check ook onze overzichten met de 5 beste entertainment apps en 4 apps die je helpen om snel en goedkoop te parkeren. Hieronder vind je de beste apps van de afgelopen weken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu