De 7 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 35 – 2014

Gijs Ettes
31 augustus 2014, 15:45
4 min leestijd
De 7 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 35 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone en iPad apps voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

Hyperlapse van Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Je kent ze vast: filmpjes die versneld worden afgespeeld, terwijl de camera heel zachtjes verschuift. Check bijvoorbeeld de intro van House of Cards. Dat is een timelapse. Met Hyperlapse kun je ze nu zelf maken en zoals je van Instagram (die de app maakte) gewend bent, werkt ook dit filmen heel gemakkelijk. Je tikt op ‘opnemen’ en de app begint met het registreren van alles wat er voor de camera gebeurt. Doe dat een tijdje, druk op stop en je timelapse is klaar. Hyperlapse maakt er vanzelf een versneld filmpje van.


Nu mensen al een beetje moe beginnen te raken van de Ice Bucket Challenge (op zich een goede zaak, want dan is de aandacht voor ALS bij iedereen aangekomen), staat er een spelletje in de App Store waarmee je een nat pak kunt halen. Virtueel dan. De app heet simpelweg Ice Bucket Challenge en je bestuurt een mannetje met een emmer op zijn hoofd. Uit te lucht komen plasjes met ijs gevallen, die jij moet zien te ontwijken. Dat doe je door op de plek op het scherm te tikken waar het poppetje heen moet.

Sky Guide

Fifth Star Labs LLC

Gratis via App Store

Liefhebbers van sterren en planeten komen met Sky Guide aan hun trekken. Nadat je de app hebt gestart, richt je je iPhone naar de lucht, waarna automatisch sterren(beelden), hemellichamen en satellieten worden getoond. Dat is handig als je twijfelt of een lichtpunt aan de hemel een ster of een satelliet is. Vervolgens kun je meer informatie opvragen en foto’s bekijken. Sky Guide is een van de beste apps in zijn soort en werkt ook op plekken waar je geen (gps)signaal hebt en waar veel lichtvervuiling is. Wat ons betreft is de app zijn bescheiden prijskaartje dubbel en dwars waard.

Icebreaker: A Viking Voyage (Universal)

Nitrome

€ 6,99 via App Store

Icebreaker is het best te omschrijven als Cut the Rope met ijsblokken. In het spel is het namelijk de bedoeling om op een slimme manier grote blokken ijs door te zagen met je vingers om er zo voor te zorgen dat trollen worden verpletterd. Dit doe je om een groep gestrande vikingen te beschermen, zodat zij terug kunnen keren naar hun schip. Naast ijs moet je ook touw, explosieven en andere obstakels doorklieven om zo de steeds moeilijker wordende omgevingspuzzels op te lossen.


Het begrip ‘pannen’ is in de filmwereld een bekende term voor cameramensen. In zo’n shot beweegt een camera vaak horizontaal om ergens een totaalbeeld van te geven, bijvoorbeeld van een wijds landschap. Vaak gebeurt dit op een rijdende dolly, zodat het beeld zo stabiel mogelijk blijft. Datzelfde biedt de nieuwe Instapan nu voor jouw panoramafoto’s. Je maakt een mooie, wijde foto met je iPhone camera en vervolgens laad je die in de app in. Instapan begint vervolgens helemaal links in je panorama in vierkantformaat en verschuift het beeld langzaam tot het uiterst rechtse gedeelte van je foto. Jouw panorama wordt als het ware ‘gepand’ in een filmpje.

7 Minute Superhero Workout

Six to Start

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Wil je graag fit en in vorm blijven, maar heb je een gebrek aan motivatie? Probeer dan Superhero Workout, want zelfs het lot van de wereld je niet aan het sporten krijgt, wat dan wel? Superhero Workout is een fitness-app van de makers van Zombies, Run! Daarin was het de bedoeling dat je wordt getraind met hardlopen. Geef niet op, anders halen de zombies je in. De app combineerde sport met verhaal en muziek, waardoor hardlopen zelfs op een loopband leuk moest worden.


Onze Taal is een handige app voor journalisten, schrijvers en mensen die gewoonweg meer willen weten over spelling, grammatica en het juist formuleren van bepaalde uitdrukkingen. De gratis app bevat circa 2000 taaladviezen voor correct taalgebruik die je op verschillende manieren kunt doorzoeken. Zo zijn de adviezen via de index of favorietenlijst te benaderen of door één of meerdere trefwoorden in te voeren. Adviezen zijn erg duidelijk en desgewenst met anderen te delen. Onze Taal bevat tevens nieuws en interessante weetjes met betrekking tot de Nederlandse taal.

Check de beste iPhone en iPad apps van de afgelopen weken

Check ook ons overzicht met de 12 handige iPhone apps voor ouderen en onze selectie met de 5 beste Nederlandse apps van augustus.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu