De 7 beste Nederlandse apps van mei – 2015

Rutger Otto
30 mei 2015, 16:03
3 min leestijd
De 7 beste Nederlandse apps van mei – 2015

We lichten op iPhoned regelmatig nieuwe iOS-apps uit. Niet alleen apps die internationaal aanslaan, maar ook apps van Nederlandse bodem. Dit zijn de 7 beste Nederlandse apps van mei die je niet mag missen!

Lees verder na de advertentie.

Leeslounge

Push2Tablet BV

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Bliyoo is de app van boekwinkel Bruna, waarop je een abonnement kunt afsluiten om onbeperkt toegang te krijgen tot een groot aantal e-books en tijdschriften. Deze kun je lezen op je iPhone of iPad. Een abonnement kost 9,95 euro per maand voor alleen boeken of alleen tijdschriften. Wil je toegang krijgen, dan betaal je 14,95 euro. De eerste maand is gratis. Handig is dat je boeken kunt downloaden, zodat je ook offline kan lezen. Elke keer mag je er wel maar maximaal drie tegelijk lezen. Wil je een nieuw boek kiezen, dan moet je er eentje verwijderen.

bliyoo2

ReSnap - Fotoboek gemakkelijk in 1 minuut te maken

ReSnap

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Is jouw foto-map een enorme chaos? Bundle helpt je met organiseren. Foto’s worden met Bundle automatisch in verzamelmappen geplaatst op basis van locatie, verder kun je zelf ook nog bundels aanmaken voor eigen verzamelingen. Handig is dat Bundle suggesties doet om foto’s te organiseren, zodat het geen enorm uitzoekwerk wordt. Ook kun je bundels delen met vrienden en familie.

Echt of Vals

De Nederlandsche Bank N.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De Nederlandsche Bank heeft een app geïntroduceerd waarmee je bankbiljetten kunt controleren op echtheid. Echt of Valt maakt gebruik van je iPhone-camera om de briefjes te checken. De app maakt een foto van het biljet en vergelijkt deze met andere briefjes. De app ondersteunt alle eurobiljetten van 5 tot 500 euro en gebruikt veegbewegingen om tussen verschillende briefjes te schakelen.

forens ov-app

Forens

Zeker Waar

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Forens is een handige app voor wie regelmatig met de NS reist. Pushnotificaties geven aan of jouw traject vertragingen wijzigingen heeft opgelopen. De app is vooral handig als je regelmatig dezelfde reis maakt. Je kunt de app instellen voor specifieke trajecten en als er iets van je reis verandert, krijg je een notificatie. Deze kun je overigens per dag aan of uit zetten, zodat je op vrije dagen niet gestoord wordt.


Bevingmeter is een initiatief uit Groningen. De app maakt gebruik van bewegingssensoren in je iPhone waarmee trillingen geregistreerd kunnen worden. Op die manier zijn aardbevingen waar te nemen, bewegingen van gebruikers worden weggefilterd, waardoor de metingen accuraat moeten zijn. De makers adviseren om een oude telefoon te gebruiken en deze aan een oplader op een vlakke ondergrond te leggen. Het meten vergt behoorlijk wat van de accu. Met duizenden gebruikers kan Bevingmeter aardschokken registreren. Op de kaart kun je zien waar recent bevingen geweest zijn.

gotchapp


Met het spannende locatie-spel GotchApp moet je met vrienden naar buiten om het te kunnen spelen. De app combineert tikkertje met verstoppertje en speelt zich deels op de telefoon en deels in de echte wereld af. De bedoeling is om andere spelers te taggen. Dat doe je door dichtbij anderen te komen, wat op je scherm geregistreerd wordt op basis van gps en verbinding. Ook kun je experience points verzamelen door drones en checkpoints te vergaren. Op het kaartje op je smartphone is te zien waar die zijn. Je zult dus continu moeten bewegen om punten te scoren.

Veronica Superguide - TV Gids

DPG Media Services

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Een tv-gids om je pols. Dat klinkt wellicht overbodig, maar werkt best handig. Veronica Superguide is nu ook beschikbaar voor Apple Watch. De app bestaat uit twee schermen. Op de ene zie je wat er ‘Nu & Straks’ op tv is, op het andere staat je persoonlijke kijklijst van programma’s die je wil zien. Tik je op een programma of film, dan krijg je meer informatie om je pols. Zo stippel je direct jouw tv-avond uit.

Check ook de beste Nederlandse apps van april!

Lees het laatste app-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu