De 7 beste Nederlandse apps van juli – 2015

Rutger Otto
31 juli 2015, 13:55
3 min leestijd
De 7 beste Nederlandse apps van juli – 2015

We lichten op iPhoned regelmatig nieuwe iOS-apps uit. Niet alleen apps die internationaal aanslaan, maar ook apps van Nederlandse bodem. Dit zijn de 7 beste Nederlandse apps van juli die je niet mag missen!

Lees verder na de advertentie.

Flitsmeister

Flitsmeister B.V.

Gratis via App Store

De iPhone-versie van Flitsmeister is geüpdatet. Je kunt vanaf nu ook informatie over je reis naar het werk of naar huis op je pols aflezen. Tijdens het rijden word je dankzij notificaties op de Apple Watch op de hoogte gehouden van flitsers. Op de iPhone-app zijn nu ook incidenten opgenomen. Je wordt op de hoogte gehouden van gesloten rijstroken en wegwerkzaamheden. Een stem leest het voor, zodat je niet hoeft te kijken.

Flo - Driving insights

Decos Mobile Solutions BV

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Flo is een app die probeert je rijgedrag te verbeteren. De app geeft feedback op hoe je rijdt, zodat je een betere automobilist kan worden. Dat doet Flo door middel van duidelijke meldingen in audio en beeld. De data wordt verzameld met de gps-module en bewegingssensor in de iPhone. Des te netter je rijdt, hoe hoger je score zal zijn. Na elke rit kun je zien wat je goed deed en wat minder. Zo motiveert de app je en toont het hoe je kunt verbeteren, zodat je uiteindelijk een betere chauffeur wordt.

Péago

Mufort B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Apps voor in de auto deden het goed deze maand. Péago is een aanrader voor vakantiegangers op weg naar Frankrijk. Met de app bespaar je geld op de Franse tolwegen. Péago toont welke wegen je moet volgen op jouw route om zo min mogelijk tolgeld te hoeven betalen. Ook houdt de app bij hoeveel je in totaal hebt bespaard.

NS

NS Reizigers B.V.

Gratis via App Store

Ook apps voor het openbaar vervoer waren goed vertegenwoordigd in juli. De NS Reisplanner Xtra-app werd geüpdatet naar versie 4.0. Daarmee kunnen gebruikers naast treindata ook reisinformatie over bus, metro of tram opvragen. Zo plan je jouw gehele reis van A naar B, niet alleen van treinstation naar treinstation.

Subiet

Oak & Morrow

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Subiet is een trein-app voor designliefhebbers. De app is met mooie kleuren en strakke tekeningen weergegeven. Het handigst aan deze app is dat je vaste treinreizen kunt aanwijzen. “Je wil gewoon nu weten of jouw trein gaat en zo niet wanneer dan wel”, zeggen de makers. “Subiet dus, niet nadat je vijf stappen verder bent.” Je ziet direct de eerstvolgende vertrektijd, maar je kunt ook volgende reizen bekijken.

ING Bankieren

ING

Gratis via App Store

ING heeft zijn Bankieren-app geüpdatet, zodat je met je stem kunt inloggen en betalingen kunt goedkeuren. Daarmee hoef je dan niet meer met een code in te loggen. Ook is er nu ondersteuning voor de Apple Watch, zodat gebruikers met de smartwatch van Apple hun saldo vanaf de pols kunnen checken.


Met de ABN Amro Apple Watch-app die deze maand uitkwam, kun je jouw saldo zien en meer. Met de Alert & Check-app check je ook de laatste vijf overboekingen, zowel af- als bijschrijvingen. Daarnaast is het mogelijk om notificaties in te stellen bij specifieke transacties, bijvoorbeeld als je loon gestort wordt.

Check ook de beste Nederlandse apps van juni!

Lees het laatste app-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu