De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

De 6 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 29 – 2014

Rutger Otto
20 juli 2014, 13:11
4 min leestijd
De 6 leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 29 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone en iPad apps voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

Ook deze week hebben we weer een gezonde selectie aan iPhone en iPad apps die je helpen om het meeste uit je iDevice te halen. Daarnaast hebben we 9 apps die je helpen om zorgeloos op vakantie te gaan, 5 wijn-apps die fijnproevers moeten hebben en hebben we 7 augmented reality-apps op een rijtje gezet.

Weerslag

The Meteo Company

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Drie jaar nadat RTL de dienst Buienradar overnam, zijn de makers terug met een nieuwe Nederlandse app. Met Weerslag kun je nog nauwkeuriger zien of er regenachtige wolken over jouw plaats aankomen. Naast een neerslagradar kun je ook kiezen voor andere weergaves, zoals ‘zon en wolken’ of ‘buien met onweer’. De makers maken voor Weerslag gebruik van 40 radars boven Nederland en combineert die met satellietdata.

Timberman

Digital Melody

Gratis via App Store

Het was de hype van deze week: Timberman. Net zo simpel en verslavend als Flappy Bird, schreven wij. Goed, Timberman draait dan wel om bomen kappen en niet om door pijpen vliegen, maar het spel is nu al razend populair, gezien de hoge positie die de game inneemt op de toplijsten van de wereldwijde App Stores. Per stuk boom dat je weghakt, scoor je een punt. Dat gaat snel en je scores zullen dus al snel hoger zijn dan je ooit in Flappy Bird hebt gehaald. De game blijft uitdagend en leuk omdat je nieuwe personages kan ontgrendelen bij hoge scores. En natuurlijk kun je highscores vergelijken met die van vrienden om ze vervolgens in te peperen dat de jouwe beter is.


Een andere game die hoge ogen scoort is Ingress, een augmented reality-game van Google. In dit spel maak je gebruik van GPS en dien je rond te lopen in de echte wereld om punten te verzamelen en zogenaamde portals in te nemen. Deze portals zijn vaak belangrijke plekken in steden, zoals een kunstwerk of een bibliotheek. De game is, ondanks dat je even moet leren hoe het werkt, de moeite om eens uit te proberen, want het maakt van de echte wereld een virtueel speelveld. Misschien zul je er zelfs meer van gaan bewegen en kom je op plekken waar je nooit eerder bent geweest.

Destiny 2 Companion

Bungie, Inc.

Gratis via App Store

Eén van de grootste consolegame-releases van dit jaar is nu in beta beschikbaar: Destiny, een nieuw spel van de makers van Halo. De Destiny Companion App is voor iedereen gratis te downloaden, ook als je de game nog niet hebt. Met de app kun je jouw progressie bijhouden, net als statistieken en missies. Ook kun je er meer over de achtergrond van het Destiny-universum te weten komen. Maar het tofste is de functie om wapens vanuit de app op de consolegame in te laden en andersom. Zo kun je jouw personage vanuit de trein alvast een bepaald pistool geven of een ander outfit aantrekken. De volgende keer dat je de game op je console speelt, zal je personage in de uitgekozen gear in beeld verschijnen zodat je meteen verder kunt met waar je mee bezig was.


Voor liefhebbers van podcasts is er nu Overcast. De app is gemaakt door Marco Arment, die eerder Instapaper maakte en aan de wieg stond van Tumblr. Overcast is een uitgebreide podcast-app die er nog mooi uitziet ook: overzichtelijk en plat. Streamen van podcasts is nog niet mogelijk, je kunt wel alle afleveringen downloaden. Overcast is gratis, maar als je alle functies van de app wil ontgrendelen, betaal je 4,99 euro. Je krijgt dan bijvoorbeeld de functie Smart Speed extra, waarmee stiltes tussen gesprekken worden weggefilterd, zodat je de podcast sneller beluistert.

Sonic Jump Fever

SEGA

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Sonic Jump Fever is de opvolger van Sonic Jump uit 2012, waarmee je Sonic en vrienden door verschillende levels omhoog moest laten springen. Zoals een goede opvolger betaamt, is Sonic Jump Fever groter, beter en meer van hetzelfde. Dat betekent dus weer dat je in verschillende werelden omhoog springt, totdat je bovenaan het level uitkomt bij een luchtballon. Het spel is zoals je gewend bent van Sonic heel kleurrijk en doet denken aan de levels uit andere Sonic-games. In de game stuiter je vanzelf omhoog over zwevende platformen. Om hoger te komen kun je een extra sprong maken in het midden van lucht. Vijanden kun je van onderaf aanvallen. Maak je combo’s, dan kom je in ‘Fever’ modus, waarmee je veel extra punten kunt halen.

Check de beste iPhone en iPad apps van de afgelopen weken

Hieronder vind je onze overzichten met de beste iPhone en iPad apps van de afgelopen weken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu