Dit zijn de 6 gekste toetsenborden voor iOS 8

11 oktober 2014, 16:01
2 min leestijd
Dit zijn de 6 gekste toetsenborden voor iOS 8

Sinds dat iOS 8 is uitgekomen, is het voor ontwikkelaars mogelijk hun eigen toetsenborden in de App Store te plaatsen. Daar zitten best een aantal gekke tussen.

Lees verder na de advertentie.

Apple heeft ontwikkelaars de mogelijkheid gegeven hun eigen toetsenborden aan te bieden. Dat heeft een aantal handige alternatieven opgeleverd voor het standaard iOS-toetsenbord, zoals Fleksy en Swype. Daarnaast zijn er al een aantal grappige varianten verschenen. Hieronder zetten we de zes gekste iOS 8 toetsenborden op een rijtje.

Phrase Board

Eamonn and Ian llc

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Merk je dat je vaak dezelfde dingen schrijft in chats of e-mailberichten? Dan is Phraseboard misschien wel iets voor jou. Hiermee maak je als het ware snelkoppelingen naar ‘phrases’, uitdrukkingen die je vaak gebruikt. Omdat het toetsenbord Engels is, zul je de standaardzinnetjes wel om moeten zetten naar het Nederlands. Het kost je dus wel wat werk, maar dan heb je ook wat.

Met het toetsenbord verschijnen de standaardzinnen onder het tekstvak. Als je ze aantikt, plak je ze in het bericht. Je kunt zelf categorieën beheren en teksten toevoegen. Wel zo handig.

Better Font-s Cool Keyboard-s!

Daneco Ltd.

Gratis via App Store

Of het per definitie betere fonts zijn dan het standaard lettertype van iOS 8 valt te betwijfelen, maar Better Fonts levert geinige variaties op de normale letters. Je vrienden zullen al snel vragen: ‘hoe kom je daar nu weer aan?’. De gratis versie van de app biedt drie verschillende fonts, wil je de rest (40 in totaal) ontgrendelen, dan betaal je per pakket 89 cent.

Keymoji : Emoji Keyboard

Literati Labs, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Zeg het met emoji! Met het toetsenbord Keymoji kun je gewoon letters typen, maar als je op het emoticon-knopje onder tikt, kun je de gekste afbeeldingen van emoji versturen. Deze ‘Emoji Art’ is onderverdeeld in verschillende categorieën, waaronder ‘greetings’, ‘fun’ en ‘weather’. Grappig is ook dat gebruikers zelf emoji kunnen toevoegen en dat je de meest populaire in ‘Feeds’ kunt bekijken en kopiëren.


Wil je niet typen, maar juist schrijven met je handen of gewoon tekeningen versturen, ga dan voor Scribbleboard. Je kunt de achtergrond van kleur veranderen, verschillende diktes van een pen instellen en ook daarvan weer de kleur aanpassen. Krabbels en tekeningen die je op die manier priegelt (het schermpje is erg klein) kun je als bijlage naar anderen sturen.


Kaomoji zijn Japanse emoji, die bestaan uit speciale ASCII tekens. Je kan met het toetsenbord de kaomoji kiezen die je wil, en kopiëren naar het tekstvak. In totaal zijn er duizend verschillende combinaties te kiezen. De app is als enige in de lijst wel betaald: je bent 89 cent kwijt aan dit keyboard.

PopKey + GIF-toetsenbord

WorkshopX Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Populair op het internet: gifjes! Met de bewegende afbeeldingen kun je op grappige wijze laten weten wat je ergens van vindt. Met PopKey heb je een groot aantal gifjes in je toetsenbord. Eerst kies je voor een categorie, daarna kies je het gifje. Deze plak je in het berichtenvenster. Dat werkt overigens niet in alle apps. In de Berichten-app van iOS zelf kan het wel, in Whatsapp en Facebook Messenger helaas niet.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu