De 6 beste Nederlandse apps van januari – 2015
Rutger Otto

We lichten op iPhoned de beste apps uit voor iOS. Niet alleen apps die internationaal aanslaan, we vergeten ook de apps van Nederlandse bodem niet. Dit zijn de 6 beste Nederlandse apps van januari die niet op jouw toestel mogen ontbreken!

Bus & Trein: OV Planner, Metro, Tram, Veerboot, Bus en Trein openbaar vervoer tijden live en reizen plannen (AppStore Link) Bus & Trein: OV Planner, Metro, Tram, Veerboot, Bus en Trein openbaar vervoer tijden live en reizen plannen
Ontwikkelaar: Sander de Koning
Beoordeling: 4+
Prijs: € 3,49 Download

Bus & Trein is een nieuwe ov-app die reisinformatie toont over de bus, trein, metro en tram. Voor 1,99 euro is de app te koop, maar daarvoor krijg je wel een snelle en overzichtelijke app terug die live-gegevens laat zien van veelgebruikte vervoerders zoals NS, Arriva, Connexxion en Veolia. Dat ze allemaal in één app zitten, is wel zo handig, want dan hoef je geen losse apps meer te gebruiken. In tegenstelling tot 9292 heeft Bus & Trein ook een drietal widgets die je kunt toevoegen, zodat je de app niet eens hoeft te openen voor actuele vertrektijden.

bol.com (AppStore Link) bol.com
Ontwikkelaar: bol.com bv
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Bol.com heeft een update gekregen waardoor inloggen met de vingerafdruk van gebruikers mogelijk is. Je dient eerst nog wel met een wachtwoord in te loggen, en je blijft ingelogd in de app, maar niet voor alle onderdelen. Touch ID kom je daarom pas tegen bij betalen of het inzien van facturen. Daarnaast heeft Bol.com ook ondersteuning voor 1Password toegevoegd, waarmee je vanuit de wachtwoordmanager kunt inloggen dankzij de extensie-functie van iOS 8.

ING Bankieren (AppStore Link) ING Bankieren
Ontwikkelaar: ING Groep NV
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

ING vernieuwde zijn iOS-app deze maand, met een aangepast design. Het kleurenpalet is iets lichter geworden, wat de app een stuk overzichtelijker en opgeruimder maakt. Naast een nieuw uiterlijk is de app ook aangepast voor de grotere schermen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Chattable – Meet new people (AppStore Link) Chattable – Meet new people
Ontwikkelaar: Chattable BV
Beoordeling: 17+
Prijs: Free Download

Dankzij Chattable hoef je nooit meer alleen in een restaurant te zitten. De Nederlandse app laat mensen die alleen zijn samen eten, want ook alleenstaanden of mensen die vaak op zakenreis zijn willen wel eens gezelschap. Met de app kunnen gebruikers zien welke restaurants in de buurt Chattable omarmen en of er al mensen zijn die er hebben gereserveerd. Zo weet je zeker dat je nooit alleen in een restaurant zit en leer je nieuwe mensen kennen.

Gunslugs 2 (AppStore Link) Gunslugs 2
Ontwikkelaar: Pascal Bestebroer
Beoordeling: 12+
Prijs: € 2,29 Download

Gunslugs 2 is een Nederlandse game en vanzelfsprekend het vervolg op het eerste deel van Gunslugs. De game laat zich het beste omschrijven als een soort Metal Slug. Het heeft dan ook dezelfde lastige en over-the-top gameplay als dit soort oude 2d-platformshooters. Daarbij zorgt de pixelstijl voor de nodige chaos op het scherm. Gelukkig speelt de game als een trein en is het voor oldskool-fans een echte must-play.

NOS (AppStore Link) NOS
Ontwikkelaar: Nederlandse Omroep Stichting
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

Ook de NOS-app werd deze maand van een flinke update voorzien. Zo is er nu ondersteuning voor iPhone 6 en iPhone 6 Plus en zijn er nieuwe functies. NOS presenteert bijvoorbeeld uitgelichte verhalen bovenin de app, te herkennen aan de grote afbeeldingen. Daarnaast zijn er mediagallerijen toegevoegd, waarmee je de afbeeldingen in elk artikel op groot formaat kan bekijken.

Check ook ons overzicht met de beste Nederlandse apps van 2014!

Lees meer App Store nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.