Kleurplaat apps: de 5 leukste apps voor iPhone en iPad
Roel van Hout

Nu de schoolvakantie op het punt staat te beginnen, zien veel ouders zich geconfronteerd met het volgende dilemma: hoe houden we de kinderen bezig tijdens de rit of vlucht naar de zon? Met deze kleurplaat apps zit je voor een groot deel van de reis goed.

Digitale kleurplaten hebben veel voordelen ten opzichte van hun analoge variant: niet alleen kunnen kinderen ze oneindig blijven maken, ze schelen ook nog eens een hele hoop nagenoeg onuitwisbare stiftvlekken op je kinderen, hun kleren en de bekleding van je autostoelen. Hierbij een overzicht van de 5 leukste kleurplaat apps.

Plop Colouring (AppStore Link) Plop Colouring
Ontwikkelaar: Studio 100 NV apps
Beoordeling: 4+
Prijs: € 0,99 Download

De allerjongste kinderen maakt het waarschijnlijk niet zo veel uit wat ze kleuren, maar die geef je als je verstandig bent ook niet je iPhone maar gewoon een speeltje. Voor de iets oudere kinderen is het waarschijnlijk leuker als ze herkenbare voorstellingen in kunnen gaan kleuren. De Kabouter Plop Kleuren app is in dat geval een uitkomst. De app bevat 10 kleurplaten. Mocht je kind snel op de Vlaamse kabouter zijn uitgekeken, dan kun je altijd de aanschaf van kleurplaten met Plop’s collega’s overwegen: aan Bumba, Mega Mindy en Piet Piraat zijn eveneens kleurplaat apps gewijd.

Girls: Colour and Sticker Fun! (AppStore Link) Girls: Colour and Sticker Fun!
Ontwikkelaar: Alligator Books Ltd
Beoordeling: 4+
Prijs: € 0,89 Download

Voor veel kinderen is er vaak nog maar één ding leuker dan kleuren:  stickers. In deze app kunnen kinderen zelf bepalen welke kleuren hun stickers krijgen en ze vervolgens zelf in te kleuren. Als een sticker eenmaal is ingekleurd, kunnen ze hem vervolgens zelf naar hartelust in een landschap plakken en er zo een eigen verhaal bij verzinnen.

123 Colour: Talking Colouring Book, International Edition, With Words Spoken in 17 Languages (AppStore Link) 123 Colour: Talking Colouring Book, International Edition, With Words Spoken in 17 Languages
Ontwikkelaar: Steve Glinberg
Beoordeling: 4+
Prijs: € 4,49 Download

Voor iets oudere kinderen is de 123 Color app een leuke kleurplaat app. De app bevat 350 kleurplaten van onbekende figuurtjes in herkenbare situaties, maar heeft als leuke extra dat wat is ingekleurd aan het kind wordt voorgelezen. Als je kind dus net een hoed heeft gekleurd, zal de app in de door jou gewenste taal het woord ‘hoed’ aan het kind tonen en dit ook voor het kind uitspreken. Zo zijn je kinderen niet alleen lekker aan het kleuren, maar ook nog eens leerzaam bezig.

Blank Drawing Sheets (AppStore Link) Blank Drawing Sheets
Ontwikkelaar: Raja Mohammad Zishanullah
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

De nóg iets oudere kinderen, die het kleuren inmiddels wel onder de knie hebben, kunnen met de Blank Drawing Sheets app zelf kleurplaten gaan maken. Hij valt eigenlijk niet onder de kleurplaat apps, maar is meer een schetsblok: met verschillende digitale kwasten, penselen, stiften en potloden kan je kind zijn of haar fantasie de vrije loop laten en lekker tekenen. Daarbij kun je tekeningen gemakkelijk opslaan om er later mee verder te gaan. Ook kun je, direct vanuit de app, de tekeningen van je kind delen via Twitter en/of Facebook.

Animal Coloring (AppStore Link) Animal Coloring
Ontwikkelaar: Willem van Rossum
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

En mocht je kind zowel kleuren als tekenen leuk vinden, dan is er gelukkig ook nog de Dieren Kleurplaten app. In deze app kunnen kinderen ofwel met een leeg vel beginnen, of een bestaande tekening inkleuren. Deze app bevat er meer dan 100.

Als het goed is, kunnen je kinderen met deze kleurplaat apps wel even vooruit! Als je ze nu al voor ze downloadt, kun je zelf mooi even kijken of je alles al hebt ingepakt met deze inpak apps, zoek je alvast een geschikt stuk strand uit met deze strand apps en hou je ondertussen ook nog in de gaten dat je op tijd richting vliegveld gaat met deze vliegtuig apps!

kleurplaat apps

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.