Selfie apps: de 5 beste iPhone-apps voor het maken van selfies

Gijs Ettes
28 maart 2014, 13:54
2 min leestijd
Selfie apps: de 5 beste iPhone-apps voor het maken van selfies

De selfie is inmiddels helemaal ingeburgerd in ons land. Zeker nadat selfie eind vorig jaar werd uitgeroepen tot het het Van Dale woord van 2013. De groepsselfie die comedienne Ellen DeGeneres maakte tijdens de Oscars verbrak bovendien alle records op Twitter. Maar wat zijn nu de beste iPhone-apps voor het nemen van selfies? Wij lichten er 5 uit!

Lees verder na de advertentie.

Picr: Selfie photo journal

Marcus Rumbohm

Gratis via App Store

Als je denkt aan selfie apps, dan kun je eigenlijk niet om Picr heen. Deze gratis applicatie voor de iPhone laat je één keer per uur of dag een foto nemen en al die kiekjes worden samengevoegd tot een persoonlijke video van jouw smoel. Je kunt zelf een interval kiezen voor het nemen van de selfie en er is geen limiet voor het aantal foto’s dat je kunt schieten.

Selfie Cam App: Take PERFECT selfies every time!

ALPHAPOD X SDN. BHD.

Gratis via App Store

Selfie Cam helpt je met het schieten van de perfecte selfie. Met een paar klikken neem je een foto, die je vervolgens snel kunt opleuken, bijknippen en delen. Dankzij het roterende menu onderin beeld kun je dit gemakkelijk doen met alleen een duim. Om je selfie speciaal te maken heb je de beschikking over filters, stickers en frames. Ook handig is dat je ‘handsfree’ een selfie kunt maken door te glimlachen. Delen via Facebook, Instagram, Twitter of WhatsApp is ook een peulenschil.

Frontback - Sociale Foto's

Social Apps BVBA

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Frontback fungeert niet alleem als een selfie app, maar ook als een sociaal netwerk. Je neemt met deze gratis app tegelijkertijd een foto met de frontcamera en de camera aan de achterzijde van je iPhone. Het verrassende resultaat deel je dat direct met andere Frontback-gebruikers, of middels een sms, Facebook-bericht, tweet of e-mail. Met eenvoudige gebaren kun je de camerapositie veranderen en de community biedt een bron van inspiratie voor het nemen van de meest unieke selfie.

Snapchat

Snap, Inc.

Gratis via App Store

Maak je liever selfies die kort nadat je ze naar een ander hebt gestuurd weer verdwijnen? Dan is Snapchat natuurlijk ideaal. Natuurlijk behoeft deze populaire foto-app geen introductie meer. Sinds de laatste update werkt Snapchat sneller en stabieler dan ooit, waardoor hij eigenlijk niet mag ontbreken op de iPhone van fanatieke fotografen.

Close-up, daily selfies

tijo, inc.

Gratis via App Store

Close-up, daily selfies is een van de populairste selfie apps en qua functionaliteit vergelijkbaar met Picr. Ook met deze app neem je elke dag een foto van jezelf, waarna je ze omzet tot een timelapse-video of GIF-bestand. Delen is gemakkelijk en je kunt je creaties ook via Dropbox bewaren en geotaggen middels Foursquare.

→ Op zoek naar meer? Check ons overzicht met iPhone foto en video apps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu