Daybreak: to do-app kiest zelf het moment om jou te herinneren

Lars Paijmans
18 april 2016, 17:11
2 min leestijd
Daybreak: to do-app kiest zelf het moment om jou te herinneren

Jezelf herinneren aan vervelende klusjes die nog gedaan moeten worden is geen pretje, zeker als je keer op keer een reminder moet instellen. Gelukkig maar dat Daybreak dit klusje uit handen neemt.

Daybreak is op het eerste gezicht een herinnering-app zoals er al zoveel van zijn in de App Store, maar als je bereid bent om de app een kans te geven, kan het een handig hulpmiddel zijn. Daybreak leert namelijk wat het beste tijdstip van de dag is om je ergens aan te herinneren, maar daar heeft de app wel wat tijd voor nodig.

Lees verder na de advertentie.

Daybreak leert je dagritme kennen

In het begin zul je de reminders dus nog handmatig op een handig tijdstip moeten zetten, maar al snel draagt de app deze momenten zelfstandig aan. Hierdoor hoef jij alleen de herinnering (brood halen, huiswerk inleveren enz.) maar in te vullen, de rest regelt Daybreak.

Als je Google Agenda momenteel gebruikt voor je herinneringen, dan is het heel gemakkelijk om naar Daybreak over te stappen. Dankzij de ondersteuning voor Googles kalender kun je al je takenlijsten namelijk direct importeren, die vervolgens ook met de cloud gesynchroniseerd worden.

Een nieuwe taak kun je aan drie verschillende lijsten toevoegen: shopping, work en reminders. Ook kun je tijdens het aanmaken van een taak direct kiezen of je deze iedere week, iedere werkdag of iedere maand wilt laten herhalen. Door op de deelknop te drukken kun je een specifieke taak met iemand anders delen.

Fraaie vormgeving

Naast de slimme herinneringsfunctie ziet Daybreak er ook prachtig uit. Met felle kleuren spat de app van je scherm af, en er is genoeg ruimte voor stijlvolle grafiekjes en animaties. Zo kun je op het statistiekenscherm zien hoe vaak je de app gebruikt, en tonen grafieken en diagrammen op welke dag van de week je het productiefst bent.

Daybreak kun je voor 1,99 euro downloaden in de App Store. De app bevat geen in-app aankopen, weegt 5,4MB en werkt op iOS 8 en nieuwer.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu