De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Dagboek-app Day One is gratis App van de Week

Rutger Otto
4 juli 2014, 8:51
2 min leestijd
Dagboek-app Day One is gratis App van de Week

Day One is één van de meest uitgebreide dagboek-apps die in de App Store te vinden is. Wil je je dagelijks leven digitaal gaan vastleggen, dan is dit je moment, want de komende week is Day One gratis te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

day one gratis kl

Je hebt er geen ijzeren discipline voor nodig om elke dag te denken: ik moet nog iets schrijven. Je kan meteen na het downloaden instellen dat je aan de app herinnerd wordt, zodat je elke dag of elke week (of nooit) een berichtje krijgt. Zo weet je Day One zelfs te vinden als de app weggestopt is in een vol mapje. Om het nog persoonlijker te maken, vraagt de app om toegang tot je locatie. Op die manier weet je bij het teruglezen later nog precies waar je was. Ook dit is optioneel.

Dagboek aanpassen en publiceren

In het startscherm kun je kiezen om een foto aan je persoonlijke tijdlijn toe te voegen of een stukje tekst. Als je op het plus-teken tikt, kun je meteen gaan schrijven. Heb je locatievoorzieningen aan staan, dan geeft de app je meteen informatie over het weer bij je tekst. Ook kun je foto’s en tags toevoegen en kun je een datum en tijd instellen.

Het balkje met icoontjes kun je naar links en rechts vegen. Zo kun je bijvoorbeeld je tekst aanpassen door dikgedrukte woorden toe te voegen of lijstjes te maken.

Heb je een stukje geschreven, dan kun je het lekker voor jezelf houden of met de wereld delen door het op de website van Day One te publiceren als blog. Daarnaast is het mogelijk je bericht te delen via Twitter of e-mail. In het startscherm vind je altijd berichten terug op datum of tag. Belangrijke berichten (mijlpalen) kun je aangeven met een sterretje.

Download Day One

Day One werkt simpel, snel en is overzichtelijk. Normaal kost de app 4,49 euro, nu is het een week gratis te downloaden. Je hebt iOS 7 of nieuwer nodig en 25,5 MB aan vrije opslagruimte.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu