Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Dating-app Tinder onverminderd populair: Nederlands gebruik groeit tot 1,2 miljoen

Gijs Ettes
20 januari 2014, 14:00
1 min leestijd
Dating-app Tinder onverminderd populair: Nederlands gebruik groeit tot 1,2 miljoen

Ook in 2014 is de dating-app Tinder nog razend populair in Nederland. Een woordvoerder van Tinder heeft in gesprek met iPhoned aangegeven dat het gebruik in Nederland is gestegen naar 1,18 miljoen.

Lees verder na de advertentie.

Dating-app Tinder in Nederland

Momenteel maakt ongeveer 7 procent van de Nederlandse bevolking gebruik van Tinder. Medio oktober lag het Tinder gebruikersaantal nog op zo’n 2 procent; ruim 330.000 personen. In het begin steeg het gebruikersaantal nog wel dagelijks met 10 procent, maar inmiddels lijkt aan die sterke groei een einde te zijn gekomen. De mijlpaal van ruim 1 miljoen Nederlandse gebruikers is niettemin indrukwekkend.

Op dit moment is Tinder in 24 talen beschikbaar en de makers hebben ook plannen om uit te breiden naar China. Hoewel er geen openheid wordt gegeven over het totaal aantal gebruikers, geeft mede-oprichter Justin Mateen wel aan dat er wereldwijd dagelijks 500 miljoen profielen worden beoordeeld en 5 miljoen matches worden gemaakt.

Tinder: vleeskeuring

Tinder werkt als een soort vleeskeuring, waarbij je mannen of vrouwen een kruisje of hartje kunt geven om ze al dan niet af te wijzen. Hebben jullie elkaar allebei een hartje gegeven, dan is er een match en start een chatgesprek. Om met het bekijken en beoordelen van profielen te starten, is wel een koppeling met je Facebook-account nodig. Vervolgens kun je nieuwe mensen in je buurt zoeken en hun foto’s en eventuele gedeelte interesses bekijken.

De focus ligt voor de makers op dit moment nog niet op geld verdienen, maar mogelijk komt daar binnenkort verandering in middels in-app aankopen die extra functionaliteit toevoegen. Daarbij kun je denken aan het geven van virtuele cadeaus of het terughalen van afgewezen personen.

Tinder

Tinder Inc.

Gratis via App Store

Tinder
Tinder
Tinder
Tinder
Tinder
Tinder
Tinder
Tinder
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu