Dataverbruik simpel bijhouden via je iPhone
Redactie

De internetprovider Ziggo heeft in navolging van Hi en KPN een applicatie voor de iPhone uitgevoerd. Met de app is het eenvoudig om je mobiele dataverbruik te meten en per maand bij te houden. De nadruk van de Ziggo Verbruik app ligt op het WiFi dataverkeer.

Locatiebepaling

De app Ziggo Verbruik maakt gebruik van de locatiebepaling, zodat je 3G verbruik vastgelegd kan worden. Dat heeft overigens wel een nadelige invloed op de batterijduur van je iPhone. Om het verbruik te kunnen meten, moet je eerst een aantal gegevens invoeren. Dat kan bij instellingen, waar je aan moet geven wanneer je databundel wordt ververst. Ook moet je de datalimiet invullen. Je kunt verder een herinneringsoptie activeren. In dat geval krijg je een melding op het moment dat je een bepaald percentage data hebt verbruikt.

Drie overzichten met gegevens

Er zijn drie verschillende overzichten met gegevens over het verbruik beschikbaar. Het eerst overzicht laat je zien wat je WiFi en 3G verbruik per maand is. In het tweede overzicht ‘3G vs WiFi’ zie je een cirkeldiagram. Daarin staat het gebruik van 3G ten opzichte van WiFi. En in het laatste overzicht ‘Per dag’ staat een kalender. Daarin zie je hoeveel 3G je op die dag hebt verbruikt.

Het enige nadeel van de gratis app Ziggo Verbruik is, dat je de locatiebepaling aan moet hebben staan. Dat heeft namelijk een nadelige invloed op de accu. Maar voor de rest biedt de app je een handig overzicht van het dataverbruik.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.