In 4 stappen je dataverbruik in het Berichtencentrum meten
Wouter Nijsen

DataMan staat al tijden te boek als een uitstekende app voor het meten en bijhouden van je dataverbruik. Dankzij een update is de applicatie nog slimmer geworden.

Data meten vanuit het Berichtencentrum

DataMan NextDataMan Next heeft een nieuwe stopwatchfunctie gekregen, waarmee je je dataverbruik kunt meten binnen een specifiek tijdsbestek. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je wil weten hoeveel MB’s je kwijt bent na het bekijken van een YouTube-filmpje. Aan de hand van deze informatie kun je bepalen of je beter op je verbruik moet letten.

Hoe je de stopwatchfunctie van DataMan Next kunt inschakelen en gebruiken, leggen we in de onderstaande 4 stappen uit.

  1. Zodra je de update hebt geïnstalleerd, dien je de app op te starten en datagegevens in te voeren;
  2. Sluit de app af en veeg naar beneden om het Berichtencentrum te activeren;
  3. Tik onder het tabblad ‘Vandaag’ op ‘Wijzig’ en kies voor ‘DataMan Stopwatch’;
  4. Om de functie te activeren druk je op het groene knopje, met het rode knopje zet je het weer uit.

Daarnaast is er een algemene widget te activeren. Deze toont aan de hand van kleuren (groen, oranje of rood) hoeveel MB’s je nog over hebt. Ook de basisfunctionaliteiten van DataMan Next zijn de moeite waard. Zo kun je de app gebruiken om een dataplan op te zetten, dat nauwkeurig te volgen is. Ook is er een handig hulpmiddel aanwezig waarmee je je dataverbruik van de afgelopen maanden terugziet. Dit activeer je door in de app van onder naar boven te vegen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

DataMan Next downloaden

Wanneer je de update hebt geïnstalleerd, kun je de stopwatchfunctie gratis gebruiken. Het is mogelijk dat de optie later als in-app-aankoop beschikbaar wordt.

DataMan Next kost 1,99 euro, maar is dat in onze ogen dubbel en dwars waard. Wil je de app eens proberen, dan kun je deze via de link hieronder downloaden. Voor de installatie is iOS 8 vereist en 0,7MB aan vrije opslagruimte.

DataMan

Johnny Ixe

8,6 (196 reviews)
€ 1,09 via App Store

DataMan
DataMan
DataMan
DataMan
DataMan
DataMan
DataMan
DataMan
DataMan
DataMan

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.