DataCase: iPhone als harde schijf

Redactie
1 augustus 2008, 9:30
1 min leestijd

Het mooie aan een jailbreak is, is dat je volle toegang tot je iPhone hebt. Behalve dat je zelf dingen kunt aanpassen, kun je bestanden ook overal mee naartoe nemen, als je op die andere bestemming ook maar verbinding met je iPhone kan maken.
Iedere keer via SSH bestanden op je iPhone zetten is voor sommigen net iets teveel werk. Sommigen hebben zelfs hun iPhone niet eens gejailbreakt, en laten hem liever in originele staat. Voor die mensen verschijnt er binnenkort een applicatie in de App Store, genaamd DataCase.

datacase.png

DataCase ziet er behoorlijk indrukwekkend uit. Je hebt geen SSH nodig om bestanden op je iPhone te zetten, of ze er weer af te halen. Wat je wél nodig hebt is een draadloze netwerkverbinding. Wanneer je een Mac gebruikt, is het gewoon een kwestie van drag & drop in Finder. Wanneer je Windows of Linux gebruikt, kun je bestanden via je webbrowser op je iPhone zetten. Je hebt verder dus geen software nodig.

Lees verder na de advertentie.

DataCase gebruikt je iPhone niet alleen als een harde schijf, je kunt je bestanden ook nog eens op je iPhone bekijken (zelfs opgeslagen webpagina’s). Om de lijst met bestanden op je iPhone overzichtelijk te houden, kun je ook mappen op je iPhone zetten. Wanneer je op zoek bent naar een document, kun je alle documenten filteren, zodat al het andere niet meer zichtbaar is.
DataCase ondersteund verschillende talen, en er komen er nog meer aan.

DataCase is op dit moment in public beta. De release kunnen we dus snel verwachten. Er zal een prijskaartje van $7 aan gaan hangen.

Ga naar de officiële website.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's