Gratis abstract arcadespel Data Wing weet te verrassen

Rutger Otto
20 augustus 2017, 13:29
2 min leestijd
Gratis abstract arcadespel Data Wing weet te verrassen
DATA WING

DATA WING

Gratis

Reviewscore

8,5

In Data Wing bestuur je een driehoekig vliegtuigje die je door een baan van lijnen leidt. Dat is verrassend leuk en volledig gratis.

Lees verder na de advertentie.

Vliegen door lijnbanen

Data Wing werd gemaakt door Dan Vogt, één van de oprichters van Halfbrick. Dat is de studio die eerder games afleverde als Fruit Ninja en Jetpack Joyride. Dit is het eerste soloproject van Vogt en het is een zeer geslaagd spel geworden.

Wat is de bedoeling in Data Wing? Je bestuurt een driehoekig voertuig dat je door tientallen levels stuurt. Deze bestaan uit banen gemaakt van lijnen. Door op de linkerkant van het scherm te drukken, stuur je naar links. Met rechts ga je naar rechts en druk je op beide kanten, dan rem je af.

Klinkt gemakkelijk, maar dat is het niet per se. Het driehoekje komt namelijk zelf op snelheid en draait niet direct als je op het scherm tikt. Het draait om hetzelfde soort momentum als je wellicht nog van het klassieke Asteroids kent. Even wennen, maar daarna glijd je als het goed is door de levels heen.

Driften en glijden

Vogt heeft daarvoor gave mechanieken bedacht. Door langs de randen van de baan te vliegen, drift je als het ware door bochten heen en ga je een stuk sneller. Dit vergt oefening en het daagt je uit om steeds de perfecte lijn te vinden om zo snel mogelijk over een parcour te gaan. Soms is binnen een bepaalde tijd finishen de opdracht, maar er zijn ook andere missies, zoals het weerstaan van meer zwaartekracht waardoor je schip steeds naar beneden zakt.

De game ziet er simpel uit dankzij zijn abstracte stijl, maar weet met wat effecten het idee te geven dat het zich in een computer afspeelt. Daar draagt het verhaal aan bij, want ook dat heeft de game. Het is net mysterieus en interessant genoeg om je aandacht vast te houden.

Download Data Wing

Data Wing is een erg leuk spel dat je helemaal gratis kunt spelen. De app heeft geen in-app aankopen, advertenties of een ander verdienmodel. Dat verrast ons evenveel als de game zelf.

Download Data Wing in de App Store (gratis)

DATA WING

Dan Vogt

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu