Dashy Crashy: hoe lang hou je het vol op deze snelweg?

Rutger Otto
20 december 2015, 13:21
2 min leestijd
Dashy Crashy: hoe lang hou je het vol op deze snelweg?
Dashy Crashy

Dashy Crashy

Gratis

Reviewscore

7

De stijl van Crossy Road zien we tegenwoordig wel vaker in iOS-games. Soms levert dat nog een goede game op ook, zoals Dashy Crashy.

Lees verder na de advertentie.

Chaos in het verkeer

Waarom Dashy Crashy aan Crossy Road doet denken, valt direct op als je het spelletje opstart. Dat is geheel te danken aan de visuele stijl, want net als Crossy Road barst ook Dashy Crashy van de felle kleuren en hoekige objecten in de omgeving.

In Dashy Crashy probeer je simpelweg zo ver mogelijk te rijden op een snelweg met vijf banen. Door naar links of rechts te vegen verander je van baan en dat is nodig, want je medeweggebruikers wisselen te pas en te onpas van rijstrook. En aangezien je als speler sneller rijdt dan iedereen, moet jij halsbrekende toeren uithalen om niet te botsen. Door omhoog of omlaag te swipen, kun je overigens gas bijgeven of remmen.

Niet nieuw, wel leuk

Op zich biedt het spel niets nieuws onder de zon, maar de presentatie en manier waarop het speelt zorgen ervoor dat je hem snel weer oppakt. Zo houdt een voice-over je op de hoogte van de voortgang en wisselen dag en nacht elkaar af. Aan de horizon staat de score die almaar oploopt hoe verder je komt.

Uiteindelijk komt er een moment dat je botst. Dan ben je meteen game over en krijg je een beoordeling. Net als in Crossy Road speel je steeds nieuwe dingen vrij. In Dashy Crashy zijn dat autootjes, die krijg je in cadeautjes of je kunt er voor betalen.

Download Dashy Crashy

Dashy Crashy is perfect voor korte speelsessies. Wellicht had het nog iets beter gespeeld als je op het scherm kon tikken in plaats van vegen, want het swipen gaat niet altijd snel genoeg. Omdat de game bij een botsing direct stopt, kan het vervelend zijn als het een keer niet lukt. Dashy Crashy is helemaal gratis te downloaden, dus probeer het spelletje vooral zelf.

Dashy Crashy

:DUMPLING design

Gratis via App Store

Dashy Crashy
Dashy Crashy
Dashy Crashy
Dashy Crashy
Dashy Crashy
Dashy Crashy
Dashy Crashy
Dashy Crashy
Dashy Crashy
Dashy Crashy
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu