Dashboard widgets voor iPhone, handig of onzin?

Op de Mac bestaan ze al: Dashboard widgets, kleine programmaatjes die een kleine functie hebben zoals het weergeven van de tijd, het weer, het tonen van je agenda, of je nieuwste email berichten. Steven Thoughton, de maker van onder andere Stack, heeft een video gemaakt van een zelfde idee, maar dan voor de iPhone.

In de iPhone versie van Dashboard zullen de widgets als het aan Steven ligt, via een icoon geopend kunnen worden, en vervolgens zonder lange laadtijd gebruikt kunnen gaan worden. Maar volgens mij zijn widgets voor de iPhone onnodig, want applicaties als klok, weer, en notities zijn eigenlijk ook al een soort widgets?

Steven weet nog niet of hij de applicatie op korte termijn gaat lanceren, en ik vraag me af of het wel zinvol is. Maar het is in ieder geval weer gebleken dat met de iPhone alles mogelijk kan worden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.