Fotobewerkings-app Darkroom werkt nu ook op je iPad: dit zijn de 3 tofste functies

Michel van 't Klaphek
19 december 2018, 11:03
2 min leestijd
Fotobewerkings-app Darkroom werkt nu ook op je iPad: dit zijn de 3 tofste functies
Doka: Foto en Video Editor

Doka: Foto en Video Editor

Gratis

Reviewscore

8

Darkroom is al jaren één van de beste fotobewerkings-apps voor je iPhone en heeft goed nieuws. Je kunt nu namelijk ook op je iPad plaatjes bewerken. Dit zijn de beste functies van Darkroom 4.0.

Lees verder na de advertentie.

Darkroom iPad-versie uitgekomen: de tofste functies

De update rolt per direct uit en biedt ook een hoop fraais voor mensen zonder iPad. Darkroom is een gratis app met in-app aankopen. Het is de grootste update sinds de lancering in 2015 en hij rolt direct uit voor iedereen.

1. Ondersteuning voor je iPad

De grootste toevoeging is dat de app nu werkt op alle iOS-apparaten, dus ook je iPad. Je kunt foto’s zowel in landschap- als portretmodus bewerken: de lay-out past zich automatisch aan. Extra handig is dat je voortaan een toetsenbord kunt gebruiken zodat het proces nog efficiënter gaat.

Met de pijltjes ga je naar de volgende foto terwijl je met command-knop + de Z-toets een fout corrigeert. Je kunt ook twee keer op het scherm tikken om een actie terug te gaan.

Darkroom iPad-versie (1)

2. Meer overzicht

Daarnaast worden je foto’s voortaan automatisch in album geplaatst. Deze worden direct getoond zodra je de app in landschapsmodus opent op je iPad. Je hebt zo direct overzicht in je bibliotheek.

Een andere handige toevoeging is de fotogalerij aan de zijkant. Deze wordt automatisch getoond wanneer je Darkroom in landschapsmodus gebruikt op je iPad. Het beste is dat je foto’s direct kunt verplaatsen, kopiëren of verwijderen door het plaatje lang ingedrukt te houden.

3. Kleurcorrectie

Dankzij de nieuwe kleur-histogram zie je direct hoe de tinten in je foto verdeeld zijn. Je kunt hier mee spelen door de sliders aan te passen, en de foto bijvoorbeeld meer verzadigd te maken. De aanpassing gebeurt realtime, zodat je efficiënt kunt bewerken.

Tot slot kondigt Darkroom ook een samenwerking met Moment aan. Voortaan heeft deze camera-app, waarmee je een foto direct kunt bewerken, integratie met Darkroom. Als je zowel Halide, één van onze persoonlijke favorieten, als Moment op je iPhone of iPad hebt staan, krijg je bij het bewerken de keuze welke je wil gebruiken.

Doka: Foto en Video Editor

Bergen Co.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu