Vertrouw op de echo van je stappen in deze prachtige App van de Week
Rutger Otto
Dark Echo

Dark Echo

€ 2,29

In de game Dark Echo speel je een personage dat je door complete duisternis moet loodsen. Het enige waar je op kan vertrouwen is de echo die jij met je voetstappen maakt.

Dark Echo

Het hoofdpersonage van Dark Echo, de komende week gekozen als gratis App van de Week, krijg je nooit te zien. Het spel speelt zich namelijk in totale duisternis af. Alleen de voetstappen lichten op. Door op het scherm een richting aan te tikken en ingedrukt te houden, loop je ergens heen. De stappen maken geluid, wat in beeld gevisualiseerd wordt door lichtgevende strepen die door het beeld stuiteren.

Op die manier worden de levels, die je van boven ziet, toch beetje bij beetje duidelijk. Zo zie je waar de muren zijn, waar je dus niet langs kan, en waar het gevaar dreigt. De witte lijnen kleuren dan rood. Door je vinger langer in het midden van het scherm ingedrukt te houden, maar je even veel geluid, waarmee het level meer zichtbaar wordt. Handig, maar je wordt wel sneller opgemerkt door vijanden.

Dark Echo is een minimalistische en spannende game die fantastisch tot zijn recht komt met koptelefoon op. Het spel draait niet voor niks om geluid, de echo’s van je voetstappen voegen daadwerkelijk spanning toe aan het spel.

Dark Echo downloaden

Stap voor stap introduceert de game een nieuw spelelement, zodat je elke keer een nieuwe manier moet bedenken om door de 80 levels te komen. Zo blijft Dark Echo fris en uitdagend. De game is de komende week nog gratis te downloaden voor iOS 5 of nieuwer. Er is 54,6MB aan vrije opslagruimte nodig voor de installatie.

Dark Echo

RAC7 Games

9 (4 reviews)
€ 2,29 via App Store

Dark Echo
Dark Echo
Dark Echo
Dark Echo
Dark Echo

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.