De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Dankzij de Companion-app loop je nooit meer alleen naar huis

Rutger Otto
9 september 2015, 14:11
2 min leestijd
Dankzij de Companion-app loop je nooit meer alleen naar huis
Companion: Personal Safety

Companion: Personal Safety

Gratis

Reviewscore

8

Voel je je niet veilig als je ’s avonds laat alleen over straat moet? De app Companion zorgt ervoor dat je nooit écht alleen bent en biedt altijd hulp onder de knop.

Lees verder na de advertentie.

Companion-app: virtuele meeloper

Companion stijgt flink in populariteit in de App Store. De app staat momenteel bovenaan de lijst van gratis apps. Blijkbaar zijn er veel mensen die behoefte hebben aan een virtuele meeloper in het donker of in gevaarlijke wijken. Companion belooft je nooit alleen te laten en helpt je als er gevaar dreigt.

Dat is een nobel streven en lijkt nog goed te werken ook. Bij het instellen van de app moet de gebruiker even zijn telefoonnummer invoeren (er hoeft geen + voor het landnummer, dus gewoon 316-jouw nummer) en met een code via de sms kun je dan een Companion-account aanmaken. Vervolgens kun je de app direct gratis gebruiken.

Gemakkelijk in gebruik

De app zit heel overzichtelijk in elkaar. Het grootste gedeelte van je scherm bestaat uit een kaart van je omgeving. Je kunt een prikker plaatsen op de locatie waar je heen gaat of zelf het adres intypen in de zoekbalk. Vervolgens tik je op de groene knop ‘Start Trip’ onderin beeld en dan kies je contacten die je op de hoogte wil houden van de reis. Zo voel niet alleen jij je veilig, ook degene aan de andere kant, want die kan precies volgen waar je bent dankzij gps en een snelheidsmeter.

Begin je te rennen, maak je een smakkerd op de weg of schiet je koptelefoon uit de iPhone, dan registreert de app dat als iets wat mis is. Er klinkt dan een alarm. Je hebt dan 15 seconden om de app te laten weten dat je oké bent. Doe je dat niet, dan worden je volgers gewaarschuwd. Met een druk op de knop kan ook de politie gebeld worden, die dan direct de locatie krijgt doorgestuurd.

Companion: Personal Safety

Companion

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Companion: Personal Safety
Companion: Personal Safety
Companion: Personal Safety
Companion: Personal Safety
Companion: Personal Safety
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu