Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Cydia verwijderen

Redactie
9 april 2008, 14:31
1 min leestijd

DeleteEen tijdje terug verscheen er een alternatief voor installer.app, namelijk cydia. Beviel dit programma je niet, dan was het probleem dat je het niet (zomaar) kunt verwijderen. In installer verscheen alleen de optie reinstall. Via ssh kan je wel de map cydia.app verwijderen, maar dan blijft het programma nog wel in de installer-uninstall lijst staan.

Het is mogelijk cydia daar ook uit de lijst te verwijderen. Het is vrij gemakkelijk als je alle stappen goed volgt:

Lees verder na de advertentie.

1 ) Verwijder eerst de map cydia.app als je dit nog niet gedaan had. Deze map is te vinden in ”../var/applications”.

2 ) Het icoontje cydia zal nu niet meer op je homescreen te zien zijn, maar zal nog wel in de lijst van installer staan. Om hem uit deze lijst te verwijderen zul je een bestand moeten aanpassen, namelijk ”../var/mobile/library/installer/LocalPackages.plist”.

3 ) Download dit bestand naar je computer en open het met bijvoorbeeld Wordpad MFC-toepassing. (Kopieer dit bestand voor een tweede keer en sla het in een andere map op je computer op. Je hebt dan nog een ongewijzigde kopie, voor als het aanpassen fout gegaan is)

4 ) Druk ctrl F in om het woord cydia te zoeken. Je zult een redelijk aantal regels code moeten verwijderen, tussen de tags <dict> en </dict>. Verwijder de tags zelf ( <dict>, </dict> ) ook.

5 ) Sla het gewijzigde bestand op en stuur het weer naar je iPhone of iPod Touch. (Je vervangt dus het gewijzigde bestand met het originele bestand)

6 ) Herstart je iPhone.

7 ) Als het goed is, staat cydia niet meer in de uninstall lijst.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu