Placeholder
Redactie

DeleteEen tijdje terug verscheen er een alternatief voor installer.app, namelijk cydia. Beviel dit programma je niet, dan was het probleem dat je het niet (zomaar) kunt verwijderen. In installer verscheen alleen de optie reinstall. Via ssh kan je wel de map cydia.app verwijderen, maar dan blijft het programma nog wel in de installer-uninstall lijst staan.

Het is mogelijk cydia daar ook uit de lijst te verwijderen. Het is vrij gemakkelijk als je alle stappen goed volgt:

1 ) Verwijder eerst de map cydia.app als je dit nog niet gedaan had. Deze map is te vinden in ”../var/applications”.

2 ) Het icoontje cydia zal nu niet meer op je homescreen te zien zijn, maar zal nog wel in de lijst van installer staan. Om hem uit deze lijst te verwijderen zul je een bestand moeten aanpassen, namelijk ”../var/mobile/library/installer/LocalPackages.plist”.

3 ) Download dit bestand naar je computer en open het met bijvoorbeeld Wordpad MFC-toepassing. (Kopieer dit bestand voor een tweede keer en sla het in een andere map op je computer op. Je hebt dan nog een ongewijzigde kopie, voor als het aanpassen fout gegaan is)

4 ) Druk ctrl F in om het woord cydia te zoeken. Je zult een redelijk aantal regels code moeten verwijderen, tussen de tags <dict> en </dict>. Verwijder de tags zelf ( <dict>, </dict> ) ook.

5 ) Sla het gewijzigde bestand op en stuur het weer naar je iPhone of iPod Touch. (Je vervangt dus het gewijzigde bestand met het originele bestand)

6 ) Herstart je iPhone.

7 ) Als het goed is, staat cydia niet meer in de uninstall lijst.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Handig, als ik thuis ben even uitproberen.

 • Jeroen

  Maakt ‘t zoveel uit om ‘m ff drin te laten staan..

 • Blijkbaar heeft de auteur niet goed gelezen wat Cydia doet en eigenlijk is, anders zou hij de ontwikkelaars van Cydia op zijn blote knieën danken.

  Cydia installeert een veel beter BSD subsystem mee. Cydia werkt SAMEN met Installer en het is juist GOED om Cydia op je iPhone te hebben (ookal gebruik je het niet).

 • Koen

  Bedankt, dacht dat ik er wel even zou over doen om Cydia er af te krijgen toen ik bij installer zag dat hij alleen kon Reinstallen en niet Uninstallen.
  Had Cydia geïnstalleerd maar vond installer toch beter. Ook staat er bij Updates bij Cydia updates waarvan ik het programma niet eens geïnstalleerd heb. En als ik bij Cydia iets installeer denkt installer dat het niet geïnstaleerd is dus toont hij het nog bij Instal. Zeer onhandig!

 • mert

  waar installeer ik Cydia, dat kan ik nergens vinden. Wil er niet v anaf maar wil deze upload hebben.

  thanks allen

 • Arjen

  Hallo

  Cydia is toch een legaal programma? heb namleijk mijn iPhone 3g verzekerd en weet niet precies als dit onder de verzekering valt

  Alvast bedankt

 • Yoeri

  @mert google eens op jailbreak (ipod touch of iphone en welke generatie) (firmware versie)

  @arjen ik weet niet precies of cydia legaal is of illegaal. maar je kan als je hem gejailbreaked heb (dus cydia erop) zo weer terug zetten op de originele firmware;).

 • Sanne

  Hallo,

  Ik heb cydia en rock erop, nu wil ik mn iphone unlucken want wil gratis programma’s erop weet iemand hoe ik dit moet doen? Super bedankt!!

 • hey mert kijk op je ipod op jailbreakme.com staat er slide to jailbreak dat doe je dan staat er over een paar minits cydia op je ipod

 • Joop

  Ik snap er niks van waar staat ik kan ook geen map vinden in var applications