Cut the Rope: Magic geeft gameserie een magische twist

Erwin Vogelaar
16 december 2015, 16:36
2 min leestijd
Cut the Rope: Magic geeft gameserie een magische twist
Cut the Rope: Magic GOLD

Cut the Rope: Magic GOLD

€ 0,49

Reviewscore

8

Cut the Rope Magic is nu te downloaden in de App Store. In dit deel kan het schattige wezentje Om Nom transformeren in andere figuren.

Lees verder na de advertentie.

Cut the Rope Magic

Er is een nieuw deel van de succesvolle gameserie Cut the Rope verschenen in de App Store. In Cut the Rope Magic draait alles om de magische kracht waarmee Om Nom kan transformeren in andere wezentjes. Dit geeft een hele nieuwe twist aan het bekende spelmechaniek van touwen doorsnijden om snoepjes te happen.

De basis staat nog steeds overeind: in elk level kun je alle sterren verzamelen en het kleine monstertje Om Nom moet uiteindelijk het grote snoepje opeten. Dit doe je onder andere door het doorsnijden van touwen, maar ook door op andere manieren slim met het level bezig te zijn. In Cut the Rope Magic komt daar een transformatiekracht bij, waarmee Om Nom vijf nieuwe gedaantes krijgt.

De eerste magische transformatie is een klein geel vogeltje. In deze vorm kan Om Nom een stukje boven de grond zweven en dus hoger snoepjes vangen. Met een beetje wind kan hij zelfs vliegen. In andere levels kan Om Nom krimpen tot een klein wezentje dat meer oog dan monster is, of kan hij als een vis onder water zwemmen. In de levels kun je een transformatie maar één keer uitvoeren, dus als je het fout doet moet je het opnieuw proberen.

De Cut the Rope-serie blijft maar uitbreiden. Het startte met een simpel puzzelspelletje dat al snel succesvol was. Vervolgens zijn er tal van vervolgen verschenen met onder andere Cut the Rope: Experiments, Cut the Rope: Time Travel en natuurlijk Cut the Rope 2. Is het concept inmiddels niet wat teveel uitgemolken?

Cut the Rope Magic bewijst van niet. Door de transformaties van Om Nom en de extra interactieve elementen in de levels weten de makers weer een stapel interessante puzzels neer te zetten. Er zijn in totaal meer dan honderd nieuwe levels om te spelen. Genoeg dus om je hersenen mee aan het werk te zetten.

Cut the Rope Magic downloaden

Cut the Rope Magic kun je downloaden in de App Store door op onderstaande link te klikken. De app kost 0,99 euro en vraagt om 83,3MB aan vrije opslagruimte. Verder heb je iOS 7 of hoger nodig om de game te kunnen draaien.

Cut the Rope: Magic GOLD

ZeptoLab UK Limited

€ 0,49 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu