Foto-app Cucalu maakt je bewust van vormen om je heen

Rutger Otto
31 juli 2014, 17:02
2 min leestijd
Foto-app Cucalu maakt je bewust van vormen om je heen

Even geen inspiratie voor foto’s? Ga dan met je iPhone de straat op. Cucalu geeft je opdrachten om objecten in bepaalde vormen te fotograferen. Deze missies zorgen dat je op een andere manier naar je omgeving begint te kijken. Ineens zie je over cirkels en vierkanten.

Lees verder na de advertentie.

Cucalu biedt nieuwe inzichten

Met de Nederlandse app Cucalu doe je nieuwe inzichten op. Het is een foto-app, maar de makers noemen het liever een spel. Je moet namelijk in de echte wereld op zoek naar geometrische vormen. Je begint met een cirkel, later dien je vierkanten en driehoeken vast te leggen.

Dat doe je door binnen de app missies aan te nemen. Zo moet je bijvoorbeeld zes cirkels fotograferen binnen een radius van 250 meter, krijg je een tijdslimiet, of moet je juist buiten je comfortzone gaan fotograferen.

Open je de camera, dan zie je in het midden van de lens de vorm staan, die je erin moet passen. Wel valt meteen op dat je die vorm niet kunt aanpassen: het cirkeltje is bijvoorbeeld best klein, waardoor je niet te dicht op een voorwerp kan gaan staan. Het voelt helaas wel een beetje alsof daardoor je creativiteit wordt ingeperkt, maar omdat alle gefotografeerde rondjes even groot zijn, werkt het wel mooi in een compilatie.

Andere foto’s beoordelen

Na elke foto die je maakt, word je gedwongen om foto’s van anderen te beoordelen. Je krijgt vier foto’s in beeld, jij kiest de nummer 1 en 2. Zo probeert Cucalu de community levendig te houden. Als iemand anders jouw foto beloont, krijg je muntjes waarmee je nieuwe missies kunt vrijspelen.

Cucalu draait niet om het maken van meesterlijke foto’s, maar om het bewust worden van je omgeving. Om alles in een ander perspectief te zien. Je kijkt naar dat ene winkeltje waar je al jaren langsfietst en ineens valt de perfecte cirkel van het raampje op. De app combineert wat je ziet met het scherm van je iPhone en dat werkt verrassend leuk en verslavend.

Cucalu downloaden

Je downloadt Cucalu voor 1,79 euro in de App Store. Je hebt daarvoor iOS 6 of nieuwer nodig en 16,4MB aan vrije opslagruimte om te installeren.

Cucalu

It's Not an App

€ 1,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Cucalu
Cucalu
Cucalu
Cucalu
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu