Cube Escape: The Cave combineert slimme puzzels met een grimmige sfeer

Lars Paijmans
24 maart 2017, 13:32
2 min leestijd
Cube Escape: The Cave combineert slimme puzzels met een grimmige sfeer
Cube Escape: The Cave

Cube Escape: The Cave

Gratis

Reviewscore

8

Nederlandse spelontwikkelaar Rusty Lake keert vandaag terug met alweer het negende deel van de Cube Escape-serie. Fans van slimme puzzels en een raadselachtig verhaal opgelet, Cube Escape The Cave wil je niet missen.

Lees verder na de advertentie.

Cube Escape The Cave combineert puzzelen met mysterieus verhaal

Door de jaren heen heeft ontwikkelaar Rusty Lake een trouwe groep fans verzameld. Deze volgen de nieuwe games op de voet, omdat het mysterieuze verhaal dat de spelserie vertelt stukje bij beetje ontrafeld wordt. Ook The Cave is weer verbonden met alle acht voorgaande delen en zijprojecten Rusty Lake Hotel en Rusty Lake Roots.

Cube Escape The Cave

Jij als speler ontdekt deze wereld door op het scherm van je iPhone of iPad te tikken. Een klassieke point-and-click adventure dus, gecombineerd met handgetekende personages en achtergronden. Keer op keer presenteert het spel een nieuwe kamer die gevuld is met interactieve objecten. Zo leer je al snel om altijd alle lades van een kast te controleren op nuttige voorwerpen. Deze heb je namelijk hard nodig en moet je slim met elkaar combineren om verder te komen in het verhaal.

De puzzels van The Cave zitten goed in elkaar, wat het al de moeite waard maakt om te spelen. Wat de Cube Escape-serie echter zo bijzonder maakt, is de onheilspellende sfeer die continu aanwezig is. De combinatie van de muziek en de grimmige omgevingen zorgen ervoor dat je altijd op je hoede bent, zonder dat je jezelf druk hoeft te maken om schrikmomenten.

Cube Escape: The Cave is gratis te spelen

Mochten de puzzels te lastig worden, dan kun je gebruik maken van het nieuwe hintsysteem die je een handje helpt. In Cube Escape: The Cave staan er drie nieuwe werelden op je te wachten, er ook stuk voor stuk anders uitzien. Net zoals de voorgaande games is Cube Escape: The Cave gratis te downloaden. In ruil hiervoor kom je zo nu en dan een advertentie tegen tijdens het puzzelen.

Cube Escape: The Cave

Rusty Lake

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen