4 redenen om Crypt of the Necrodancer op je iPhone te proberen

Thomas Haenen
15 juli 2016, 13:40
3 min leestijd
4 redenen om Crypt of the Necrodancer op je iPhone te proberen
Crypt of the NecroDancer

Crypt of the NecroDancer

€ 4,99

Reviewscore

9

Crypt of the Necrodancer Pocket Edition is een iOS-versie van één van de beste indiegames van de afgelopen jaren. In deze muzikale roguelike zul je een gevoel voor ritme moeten hebben om te overleven.

Lees verder na de advertentie.

1. Uitdaging zonder einde

Als je wel eens Downwell of Faster Than Light hebt gespeeld, dan ben je waarschijnlijk bekend met het roguelike genre. Dit zijn uitdagende spellen waar elke fout fataal kan zijn. Als je verliest moet je namelijk van voren af aan beginnen. Je kunt kleine permanente upgrades kopen voorafgaand aan elke speelronde, maar begint grotendeels vanuit nul. Gaandeweg leer je de vijanden kennen, en kom je steeds een stukje dichter bij de eindbaas.

Crypt of the Necrodancer voegt een extra dimensie toe aan de roguelike: muziek. De hele wereld beweegt op het ritme van de achtergrondmuziek. Vijanden verspringen op de beats, en jouw aanvallen zijn sterker als je dat ook doet. Volg je het ritme goed, dan gaat je multiplier omhoog. Spring je uit de maat, dan is die extra kracht ook zo weer verdwenen.

2. Goede soundtrack

Omdat in Crypt of the Necrodancer alles om het ritme draait, kun je de game moeilijk luisteren met het geluid uit. Gelukkig is dat ook niet iets wat je zult willen. Het spel kent één van de beste soundtracks die we in jaren hebben gehoord in een iPhone-game. Danny Baranowsky, een bekende componist in de gamewereld, heeft een flink aantal nummers meegeleverd met de juiste beats om de speelervaring te versterken. Als je daar op uitgekeken bent, zijn er ook nog drie remixes van de soundtrack te vinden in het spel.

3. Integratie met iTunes

Deze Pocket Edition van Crypt of the Necrodancer is ook voorzien van iTunes-ondersteuning. Zo kun je een weg door de monsters worstelen op het ritme van je eigen muziekverzameling. Mocht je steeds misslaan met de meegeleverde muziek, dan kun je altijd een ander nummer proberen. Misschien kun je de beat beter vinden als je Kanye West beluistert op de achtergrond, of wellicht is Mozarts ‘Eine Kleine Nachtmusik’ meer voor je. Jij kiest, en het spel wordt automatisch aangepast aan het ritme van jouw nummers.

4. Iedere keer anders

Een essentieel onderdeel van roguelikes is dat de spelwereld iedere keer dat je speelt vrijwel volledig willekeurig wordt gegenereerd. Kon je de eerste keer dat je speelde een flinke schatkist vinden door een heel eind naar links te lopen? De volgende keer vindt je er een groot monster, of misschien wel helemaal niets. De wereld van Crypt of the Necrodancer is opgedeeld in verschillende verdiepingen, ieder met een eigen set vijanden en een eindbaas, maar die verdiepingen zelf zien er iedere keer weer anders uit.

Dat houdt het spel spannend: je weet nooit zeker welk monster je nu weer staat op te wachten. En waar je bij een traditionele game na een tijdje elk level wel uit je hoofd kent, kun je in Crypt of the Necrodancer alleen op je eigen skills leunen. Je moet maar zorgen dat je voorbereid bent voor het onverwachte.

Crypt of the Necrodancer Pocket Edition downloaden

Je kunt Crypt of the Necrodancer downloaden voor 4,99 euro in de AppStore via onderstaande link. Het spel is 910MB groot en werkt op elk apparaat met iOS 8.0 of nieuwer.

Crypt of the NecroDancer

BRACE YOURSELF GAMES INC.

€ 4,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu