Cruise Control iPhone app past muzieksnelheid aan op looptempo

Redactie
7 januari 2013, 7:29
1 min leestijd
Cruise Control iPhone app past muzieksnelheid aan op looptempo

Veel mensen beginnen het nieuwe jaar sportief door bijvoorbeeld te gaan hardlopen. Met de nieuwe app Cruise Control voor de iPhone laat je het ritme van de muziek afstemmen op je looptempo.

Cruise Control

cruise-control-appNaar muziek luisteren tijdens het hardlopen geeft je al extra energie, maar het is natuurlijk helemaal fantastisch als het ritme wordt afgestemd op je tempo. Dat kan dus met de Cruise Control app. Je kunt voordat je begint met joggen de snelheid zelf instellen, waarna de app vervolgens automatisch de muzieksnelheid zal aanpassen. Stel je zelf niet vooraf de snelheid in, dan kun je gewoon beginnen met hardlopen en zal de app zich uiteraard ook op het tempo aanpassen.

Looptempo

Wil je binnen een bepaalde tijd een specifieke afstand afleggen, dan kan de gewenste snelheid van de muziek daar op afgesteld worden. Cruise Control bepaalt in dat geval dus het tempo om de afstand binnen de gewenste tijd af te leggen. Het is ook mogelijk om een hartslagmeter aan je iPhone te koppelen, waarbij de muziek op basis van de gewenste hartslag wordt afgespeeld. Er zijn veel experimenten aan vooraf gegaan om deze app te ontwikkelen, waarbij er een specifiek algoritme tot stand is gekomen. Dat houdt in dat er sprake is van een maximale afwijking van één procent van de gewenste snelheid.

Lees verder na de advertentie.

De app Cruise Control is voor een bedrag van 4,49 euro te installeren op je iPhone.

Cruise Control: Run

Cruise Control

Gratis via App Store
Cruise Control: Run
Cruise Control: Run
Cruise Control: Run
Cruise Control: Run

Categorieën: Muziek, Sport

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's