4 redenen waarom je iOS-game Crossy Road niet mag missen

Gijs Ettes
15 december 2014, 14:57
2 min leestijd
4 redenen waarom je iOS-game Crossy Road niet mag missen

Er zijn in de App Store talloze games te vinden die werken volgens het endless runner-principe. Ook Crossy Road is eindeloos te spelen, maar dat maakt deze game niet minder uniek.

Lees verder na de advertentie.

1. Frogger, maar dan anders

crossy road

Crossy Road is het best te omschrijven als een mix tussen het klassieke spelletje Frogger en het meer recente Temple Run. Ook in deze game moet je een eindeloos parkoers afleggen, terwijl je voorkomt dat je wordt overreden door auto’s of verdrinkt in het water. Door op het scherm te vegen loop je vooruit of naar links en rechts.

De gameplay voelt bekend aan, maar de verschillende obstakels – waaronder treinen, auto’s en bomen – en de power-ups en personages die je kunt verzamelen zorgen ervoor dat de game fris blijft. De game is gemakkelijk op te pakken maar biedt, zeker als je verder komt, flink wat uitdaging.

2. Unieke stijl

Wat direct in het oog springt als je Crossy Road start, is de kleurrijke en blokkerige stijl. Het is wat minder grauw dan bijvoorbeeld Minecraft en past goed bij de casual gameplay van het spel. De kip, koe of hond die je bestuurt, huppelt vrolijk door de spelwereld en wordt zo plat als een dubbeltje als je timing niet goed is en je in aanraking met een auto komt. Bloed of geweld komt echter niet voor, dus de game is ook prima geschikt voor jongere spelers.

3. Verslavend

crossy road downloaden

Als gezegd wordt Crossy Road naarmate je verder komt steeds lastiger. Het komt vooral aan op je timing en snelheid of je veilig de overkant bereikt of wordt overreden door een auto of trein. Gelukkig wordt het spel nergens oneerlijk.

Als je poppetje wordt platgereden hoef je niet van voren af aan te beginnen en door muntjes te verzamelen speel je nieuwe personages vrij. Er zijn behoorlijk veel poppetjes om te verzamelen, dus je hebt elke keer weer iets om voor te spelen. Gecombineerd met de simpele gameplay zorgt dit ervoor dat Crossy Road enorm verslavend is.

4. Gratis te downloaden

Crossy Road is gemakkelijk op te pakken, heeft een fijne stijl en is erg verslavend. Bovendien kun je de game gratis downloaden in de App Store. In tegenstelling tot veel freemium games zijn er geen advertenties of in-app aankopen die in de weg van de gameplay zitten, al kun je wel gametrailers bekijken voor meer muntjes. Verplicht is dat gelukkig niet.

Via onderstaande link kun je Crossy Road downloaden. De game vereist iOS 7+ en tenminste 41MB aan vrije opslagruimte.

Crossy Road

HIPSTER WHALE

Gratis via App Store

Crossy Road
Crossy Road
Crossy Road
Crossy Road
Crossy Road
Crossy Road
Crossy Road
Crossy Road
Crossy Road
Crossy Road
Crossy Road
Crossy Road
Crossy Road
Crossy Road
Crossy Road
Crossy Road
Crossy Road
Crossy Road
Crossy Road
Crossy Road
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu