Cronk, kloon van Zuma

Redactie
3 februari 2009, 12:00
1 min leestijd
Cronk, kloon van Zuma

Je kent het spel Zuma vast wel van vroeger, het spel met de gekleurde ballen en de kikker. Het was een van de bekendste spellen van Zylom. Het spel is dankbaar overgenomen door de ontwikkelaars van Cronk, en staat nu in de App Store.

Lees verder na de advertentie.

In de applicatie ben je geen kikker, zoals in Zuma, maar een mannetje. Je kan gekleurde balletjes afschieten op een slinger bewegende ballen. Als er door jouw schot 3 of meer ballen van de zelfde kleur achter elkaar komen verdwijnen deze en krijg je punten. Zorg dat alle ballen zijn verdwenen voordat de slinger met ballen het einde van de baan bereiken, want anders ben je een leven kwijt. Door combo’s ontvang je extra punten.

De gelijkenis met Zuma is zo groot, dat ik het raar vind dat Zylom geen aangifte doet tegen de ontwikkelaars van Cronk. Als je dus wilt weten hoe dit spel eigenlijk werkt, voordat je de applicatie aanschaft, moet je even zoeken naar een gratis versie van Zuma.

Cronk in gebruik

<br />

Ik heb Cronk gedownload omdat ik helemaal gek ben van het spel Zuma. Het is mooi uitgevoerd, en werkt zoals het moet. Wel vind ik het jammer dat de ontwikkelaar geld verdient over de rug van de originele ontwikkelaar. Desondanks ben ik heel blij met mijn aankoop, en is het zeker zijn geld waard.

Cronk is nu te vinden voor 3,99 in de App Store.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's