Criminelen opsporen met ‘Boevenvangen’
Redactie

Heb je altijd al actief willen meezoeken naar criminelen? Dat kan nu met de applicatie ‘Boevenvangen’. Deze applicatie kan je gezochte criminelen uit je omgeving tonen. Hierbij krijg je het delict, een signalement en foto’s van de criminelen te zien. Als je denkt één van de personen te herkennen, kan je direct via de applicatie de lokale politie bellen.

Misdaadnieuws en straffen

De applicatie toont niet alleen misdadigers en criminelen, maar ook misdaadnieuws. Daarnaast kan je ook artikelen lezen over opgeloste zaken. Vaak zie je in deze artikelen de straffen die de misdadigers hebben gekregen.

Actief meedenken

Met de website ‘Boevenvangen.nl’ en de bijbehorende applicatie probeert de beheerder mensen actief mee te laten zoeken naar misdadigers. Het is een heel goed initiatief, maar de smartphone kan ik dit opzicht nog meer bieden. Denk bijvoorbeeld eens aan push-notificaties met een foto van een misdadiger enkele minuten nadat er in je omgeving iets gebeurd is. Dit lijkt echter een zaak voor de politie, en niet voor een derde partij.

Boevenvangen is gratis te downloaden uit de App Store.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.