Nostalgie! Crazy Taxi City Rush in de maak voor iPhone en iPad

Wouter Nijsen
14 maart 2014, 17:35
2 min leestijd
Nostalgie! Crazy Taxi City Rush in de maak voor iPhone en iPad

Nostalgischer kan haast niet. Het razendsnelle, frustrerende maar ontzettend leuke Crazy Taxi krijgt later dit jaar een gratis vervolg voor de iPhone en iPad. De nieuwe titel, Crazy Taxi City Rush, wordt ontwikkeld door de makers van het origineel, speciaal voor de mobiele platformen.

Lees verder na de advertentie.

Verantwoordelijk voor de ontwikkeling is Sonic Dash-studio Hardlight Studios, die samen met bedenker Kenji Kanno voor een beter deel moet zorgen. In 2012 verscheen er al een poort van Crazy Taxi in de Apple Store, maar die kon nooit tippen aan het origineel uit 1999. Dat kwam omdat dat deel niet specifiek ontwikkeld werd voor de iPhone en de iPad. City Rush is dat wel en doet derhalve een aantal dingen anders. Zo laat de game je meer gebruikmaken van het touchscreen scherm van de iOS-devices.

https://www.youtube.com/watch?v=em7kky1xaFc

Upgraden in Crazy Taxi City Rush

crazy taxi city rush

Waar spelers in de vorige delen de complete controle over hun taxi hadden en zo snel mogelijk passagiers op hun locatie moesten brengen, is het in City Rush van belang om door middel van veegbewegingen tegemoetkomend verkeer te ontwijken. Het nieuwe deel bevat ook enkele nieuwe sociale elementen en de mogelijkheid om wagens te upgraden. De verwachting is dat er ook in-app aankopen kunnen worden gedaan, zodat je sneller je taxivoertuigen kunt opleuken.

City Rush oogt getuige de eerste beelden een stuk kleurrijker en cartoonesker dan de voorgaande Crazy Taxi-delen. Polygon, die kort met de game aan de slag kon, zegt dat de gestoorde gameplay wederom van de partij is.

Release Crazy Taxi City Rush

crazy taxi city rush

De iOS-game wordt ondersteund door muziek van enkele populaire indiebands, al wil Sega nog niet zeggen om welke bands het gaat. In de vorige delen maakten punkbands als Bad Religion en The Offspring hun opwachting.

Crazy Taxi: City Rush wordt gefaseerd gelanceerd. Eind maart in Australië en Canada, en in april waarschijnlijk in de Verenigde Staten en Europa. De port van de klassieke Crazy Taxi is momenteel gratis te downloaden voor iOS.

Crazy Taxi Classic

SEGA

Gratis via App Store

Crazy Taxi Classic
Crazy Taxi Classic
Crazy Taxi Classic
Crazy Taxi Classic
Crazy Taxi Classic
Crazy Taxi Classic
Crazy Taxi Classic
Crazy Taxi Classic
Crazy Taxi Classic
Crazy Taxi Classic
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu