Review: Crash Bandicoot Nitro Kart 3D

Redactie
21 juli 2008, 18:00
3 min leestijd

cbnk1.PNGCrash Bandicoot, als je het mij vraagt is het een klassieker. De meesten kennen hem wel nog van de Playstation, en daarna de X-Box, en sinds kort ook de iPhone.

In dit spel racet Crash tegen zijn vijanden door verschillende banen. Omdat dit spel als tweede in de lijst met Top Apps staat, is dit spel zeker een review waard.

Lees verder na de advertentie.

Crash Bandicoot is te downloaden vanaf de Apple Appstore. Het spel kent verschillende spelvormen. Zo kun je bijvoorbeeld voor de beker gaan, en het speltype Cup kiezen, of je gaat voor de verhaallijn en kiest Story.

Ook is er een Time Trial, of een Tutorial voor als je het snel wilt leren. Een Quick Race is ook aanwezig, voor als je gewoon even snel wilt racen.

Crash Bandicoot – Speltype

Quick Race spreekt voor zich. Je racet een potje, zonder dat het uitmaakt of je nu wint of verliest.

cbnk2.PNG
cbnk4.PNG

Klik je op Start Game, dan kun je kiezen voor Tutorial. Hier krijg je steeds instructies, zoals hoe je de bochten moet maken, hoe je moet springen, hoe je de power ups gebruikt, enzovoort.

Kies je voor Cup, dan race je tegen je tegenstanders, en zul je uiteindelijk als eerste moeten eindigen om de beker in handen te krijgen. In totaal zijn er 12 banen, waarvan 4 per cup.

cbnk5.PNG
cbnk6.PNG

Bij de Story-mode moet je steeds bij die baan als eerste eindigen, om naar de volgende te gaan. Je racet steeds met een andere character. Deze missie heeft 8 banen, waarbij je 2 keer met iedere character racet.

Bij de Time Trial kun je zelf een baan kiezen. Als eerste kies je uit welke cup je de banen wilt hebben. Je moet deze cup dan wel eerst gehaald hebben. Je kunt hier, net als bij de Cup-mode, zelf een character kiezen om mee te racen.

Gameplay Crash Bandicoot

Het sturen is net als je gewend bent bij de iPhone, door de iPhone te kantelen. Je hoeft bij dit spel géén gas te geven, dat doet hij zelf al. Ook zijn er bij de banen wegen binnendoor, welke de tegenstander niet neemt. Hier kun je dus een kleine voorsprong mee krijgen.

Onderweg kom je iedere keer houten dozen tegen. Wanneer je hier tegenaan rijdt, krijg je een power up. Dit kan iets zijn als tijdelijk extra snelheid, een raket afschieten, bescherming om je heen, of een olievlek neerleggen, waar de ander door uit kan glijden. Ook liggen er boost-stukken op de weg, waardoor je ook weer extra snelheid krijgt.

Om nieuwe characters te krijgen moet je de letters C, R, A, S en H, die je onderweg tegenkomt, allemaal verzamelen.

De gevoeligheid van het kantelen is in te stellen in het menu, waardoor het spelen veel fijner wordt.

Conclusie Crash Bandicoot

Dit spel speelt heel fijn, en je hebt het niet zomaar even uitgespeeld. De graphics zien er zeer fraai uit, en de besturing is ook helemaal top. Voor de echte Crash Bandicoot-fan is dit het helemaal. Als serieus racespel is de stijl misschien iets te speels, met die boosts en dergelijke, maar je moet er maar van houden.

Voor de prijs die je ervoor betaald, krijg je heel veel, wat het zeker waard is.

[rating:4]

Crash Bandicoot applicatie kopen

Crash Bandicoot Nitro Kart 3D is te kopen voor €7,99. Ga direct naar Crash Bandicoot Nitro Kart 3D in de App Store.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's