CornerTube: fijne YouTube-app met picture-in-picture en meer
Wouter Nijsen
CornerTube - PiP for YouTube

CornerTube - PiP for YouTube

€ 3,49

Onze score

7,5

CornerTube is een nieuwe YouTube-app die, in tegenstelling tot de officiële app, werkt met de picture-in-picture-modus van iOS 9. Daarnaast zit de applicatie vol met handige features.

Dit kun je met CornerTube

iOS 9 voegt enkele handige functies toe aan de iPad. Een hiervan is depicture-in-picture-modus, waarmee je het beeld van een video kunt verkleinen en verplaatsen terwijl je iets anders op de tablet doet. Het probleem is echter dat de officiële YouTube-app nog steeds geen ondersteuning biedt voor picture-in-picture. Het nieuwe CornerTube doet dat wél en heeft enkele andere functies die de app de moeite waard maken.

Zo beschikt CornerTube over een handige widget voor het Berichtencentrum. Wanneer je een linkje van een YouTube-filmpje hebt gekopieerd, wordt de betreffende video gelijk in het Berichtencentrum getoond. Als je hier vervolgens op tikt, begint het filmpje gelijk met afspelen. Daarnaast is er een handige extensie waarmee je YouTube-video’s vanuit elke app kunt openen.

Naast de picture-in-picture-modus laat CornerTube je ook multitasken via Split View. Deze functie werkt op de iPad Air 2, iPad mini 4 en iPad Pro en maakt het mogelijk om CornerTube naast andere geüpdatete apps te gebruiken. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld aantekeningen wil maken met de Notities-app terwijl je een filmpje kijkt.

CornerTube downloaden

Lijkt CornerTube je wat, dan kun je de app via onderstaande link downloaden. De applicatie werkt alleen op de iPad, weegt 4,1MB en kost 1,99 euro.

CornerTube - PiP for YouTube

Tiny Whale Pte. Ltd.

10 (1 reviews)
€ 3,49 via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.