Controleer je saldo van je OV-Chipkaart met OV-Chipstatus

Over een paar maanden kunnen alle Nederlanders er niet meer omheen, de OV-Chipkaart. De kaart, die je kan gebruiken in het openbaar vervoer, bevat een tegoed dat gebruikt wordt voor het reizen.

Als je een OV-Chipkaart op naam hebt, kan je op internet je reis-geschiedenis bekijken. Hier speelt P-Edge Media goed op in met een iPhone applicatie. De applicatie heet OV-chipstatus.

OV Chipstatus iPhone applicatie

Na het downloaden van de applicatie hoef je maar één keer je inlog-gegevens van je OV-Chipkaart in te vullen, waarna je meteen je saldo op je iPhone ziet. In de applicatie kan je, naast je saldo, ook je reis-geschiedenis raadplegen. Deze staat zeer uitvoerig weergeven met tijd, plaats en prijs.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De eerste reacties op de applicatie zijn positief. Helaas ben ik zelf nog niet in staat om deze applicatie te testen, maar wanneer ik een OV-Chipkaart bezit volgt er een uitgebreide review.

Demonstratie OV Chipstatus iPhone applicatie:

http://www.youtube.com/watch?v=stF7D2Dva1E

OV-Chipstatus is voor 79 cent te downloaden uit de App Store.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.