Van chat-app Confide op de Mac kun je geen screenshots maken
Rutger Otto
Confide

Confide

Gratis

‘Alles wat je zegt kan tegen je gebruikt worden.’ Die uitspraak lijkt aan de basis te liggen van Confide, een chatprogramma voor Mac en iOS waarmee je berichten altijd off the record blijven.

Confide voor Mac en pc

Misschien ken je Confide. De app staat al zo’n anderhalf jaar in de App Store, maar weinig mensen hebben de overstap naar deze chatdienst gemaakt. Jammer eigenlijk, want met Confide is wereldwijd beschikbaar en specifiek gericht op het beschermen van wat je schrijft.


Nu heeft Confide voor het eerst een app voor desktop (OS X en Windows) waarmee je met contacten, die je via je contactenlijst op iOS of Facebook importeert. Confide voor de computer kan, net als de iPhone-app, gebruikt worden om veilig te chatten. Je berichten worden met blokken afgedekt en lezers kunnen alleen de regels bekijken die ze met hun muis aanwijzen. Op de iPhone werkt dat ook zo met berichten; swipe over de gecensureerde zinnen om ze te kunnen zien.

Confide voor desktop is een manier waarop makers ook professionele gebruikers willen trekken, mensen die bijvoorbeeld gevoelige informatie naar elkaar moeten overdragen op kantoor. De dienst is niet anoniem: je moet je e-mailadres invoeren om een account te maken. Daarnaast zijn berichten versleuteld, waardoor bijvoorbeeld hackers er niets mee kunnen.

Beschermd chatten

Daar komt bij dat Confide bestand is tegen screenshots. Als je probeert een bericht vast te leggen met de screenshot-optie van de Mac, dan resulteert dat in een blanco blok waar je niets aan hebt. Ook worden berichten niet opgeslagen op de servers van Confide. Na het versturen van een bericht bne je hem kwijt, na het lezen ook. Alles blijft helemaal geheim en versleuteld en daarmee onbereikbaar voor iedereen die er niks mee te maken heeft.

Confide is helemaal gratis voor zowel iOS als op de computer. Hieronder vind je de link van de iPhone-app, wil je hem op je Mac of pc, dan volg je deze link.

Confide

Confide, Inc.

Gratis via App Store

Confide
Confide
Confide
Confide
Confide

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.