De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Met deze 6 apps haal je alles uit ieder concert of festival

Florence Peeters
23 april 2019, 14:57
4 min leestijd
Met deze 6 apps haal je alles uit ieder concert of festival

Is er voor jou niets mooiers is dan een liveconcert van je lievelingsband of de hele zomer lang festivals bezoeken? Met deze zes concert-apps zorg je dat je niets mist.

Lees verder na de advertentie.

Concert-apps om niets mee te missen

Toffe shows of festivals vinden, tickets kopen of ze juist weer verkopen en alles goed regelen voor het evenement zelf. Als muziekliefhebber komt er aardig wat bij kijken als je regelmatig naar een liveshow gaat. iPhoned zet de handigste apps op een rijtje om als concertganger op je iPhone te hebben.

1. Songkick

Voordat je naar een concert kan gaan, moet je wel weten welke shows er te vinden zijn. Met Songkick houd je alle concerten van je favoriete artiesten in de gaten. Volg artiesten en krijg vanzelf een notificatie als er een concert bij jou in de buurt gepland staat. Ook zie je andere tourdata en ticketprijzen.

Dankzij de mogelijkheid om een alert te krijgen als een show bijna is uitverkocht, kom je nooit met lege handen te staan. Bovendien volg je gemakkelijk al je favoriete artiesten, door je muziekbibliotheek in Apple Music, Spotify of vind-ik-leuks op Facebook te importeren.

Songkick Concerts

Songkick

Gratis via App Store

2. Eventbrite

Eventbrite geeft je niet alleen van concerten een duidelijk overzicht, maar ook van festivals, feesten of zelfs lezingen en workshops. Door aan te geven in wat voor soort evenementen je geïnteresseerd bent en op welke locatie, zie je wat er de komende tijd te doen is in die omgeving.

Een tof festival gevonden? Je kunt meteen in de app zelf tickets aanschaffen, die hier vervolgens ook in bewaard worden. Met een druk op de knop zet je de tickets ook in je Apple Wallet-app. Wil je toch liever eerst weten wat je vrienden er van vinden? Ieder evenement is voorzien van een deel- en likeknop, zodat je evenementen kan opslaan of snel deelt via social media.

Eventbrite

Eventbrite

Gratis via App Store

3. Ticketmaster Nederland

Voor tickets voor vrijwel alle grote (en kleine) concerten, dans- en theatervoorstellingen kom je bij Ticketmaster terecht. Het kaartverkoopbedrijf maakt het met de Ticketmaster-app mogelijk om altijd en overal bij je tickets te kunnen. Zodra je tickets via de app hebt gedownload, kun je deze namelijk altijd offline openen.

Zo hoef je je kaartje niet meer uit te printen of bij de ingang in je mailbox naar de bijlage met het juiste ticket te zoeken. Niet alleen kun je die tickets ook via de app kopen, maar desnoods ook verkopen. Via de app kun je bij Ticketmaster gekochte kaartjes op hun eigen ticket marktplaats weer aanbieden.

Ticketmaster Nederland

Ticketmaster International

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

4. TicketSwap

De afgelopen jaren is TicketSwap een begrip geworden in het veilig verkopen en aanschaffen van kaartjes voor allerlei evenementen. De app is erg simpel opgezet en laat je zoeken naar evenementen op locatie of op naam. Door een oproep te plaatsen, krijg je een alert zodra er tickets beschikbaar zijn, wat zeker bij uitverkochte, populaire evenementen een uitkomst is.

concert apps

Bij het verkopen van je ticket doorloop je een duidelijk stappenplan waar je zelf een prijs kunt aangeven. Groot voordeel van TicketSwap is dat er rekening wordt gehouden met de maximumprijs van een ticket, en er dus geen grote woekerbedragen voor gewilde tickets gevraagd kunnen worden. Daarnaast dien je je account te koppelen met Facebook als identiteitscontrole, en staat het geld van verkochte tickets binnen enkele dagen weer op je rekening.

TicketSwap - Buy, Sell Tickets

TicketSwap B.V.

Gratis via App Store

5. AFAS Live Food & Drinks

Eindeloos bij een overvolle bar wachten tot je eindelijk drinken kunt bestellen, terwijl je de band plotseling jouw favoriete nummer hoort spelen. Sta je in de AFAS Live, dan hoef je zulke situaties niet meer mee te maken. Met de AFAS Live Food & Drinks-app bestel je namelijk terwijl je in de zaal staat alvast drinken of eten. Verzamel de bestelling van je vrienden, reken via iDeal af en je krijgt vanzelf een melding als je bestelling bij de bar klaarstaat.

Dankzij een speciale afhaalplek aan de bar heb je je bestelling in no-time in handen, en kun je zonder gedoe van het concert genieten. Kijk in de app of de service wordt aangeboden bij het concert dat je bijwoont.

6. Shazam

Sta je te genieten van een muzikaal avondje, als je de dj of band opeens een nog onbekend nummer hoort spelen? Shazam herkent de muziek voor je door even mee te luisteren. Met Auto Shazam blijft de app de hele avond luisteren, ook als de app niet geopend is. Zo mis je nooit een nieuw pareltje.

Door je Apple Music of Spotify-account te koppelen, kun je achteraf het nummer gemakkelijk in een afspeellijst plaatsen. Ook handig is dat de app met de Apple Watch werkt, en je je iPhone dus gewoon in je broekzak kan laten zitten.

Shazam

Apple

Gratis via App Store

Naast Shazam zijn er nog meer handige apps om muziek te herkennen. Als je naast een concertliefhebber zelf ook zelf muzikant bent, zijn er tal van handige muziek-apps die je helpen bij het produceren of bewaren van nieuwe nummers.

Lees meer artikelen in ons maandthema Muziek

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu