Concept: dit is de ultieme iPhone reis-app
Rutger Otto

Stel, je wil van Amsterdam via Frankfurt naar Tokio. Dat lijken twee simpele stappen, maar om je volledige reis te plannen heb je elf verschillende apps nodig om openbaar vervoer te regelen en je route te bekijken op een kaart. He Info Connectivity System is een concept dat al deze apps bundelt in één ultieme iPhone reis app.

Reis-app concept

In het buitenland weet je nooit waar je heen moet, hoe de bus werkt, hoe je naar het hotel komt, waar de trein is en waar de juiste gate is. Om dat uit te vogelen heb je allerlei verschillende apps nodig, waar je gemakkelijk in verdwaalt. Dat kan simpeler, bedacht de Duitse typograaf Erik Spiekermann. Hij dacht drie jaar lang na over hoe hij het ingewikkelde reissysteem in Europa beter kon maken, met het app-concept Info Connectivity System als resultaat.

De app neemt je aan de hand mee van A naar Z tijdens je reis. De app moet gebruikers de juiste reis-informatie geven in de juiste context en de juiste taal. Gebruikers moeten het kunnen raadplegen op hun smartphone, maar ook op het vliegveld of in het vliegtuig. Alle handige info moet aanwezig zijn: hoe je bij je bagage komt, waar je rolstoel-assistentie vindt en waar de toiletten en eettentjes zijn. De app vertelt je altijd hoeveel tijd je nog hebt om bij de gate te komen en hoever je daarvoor moet lopen.

Alle data in één app

Ook zou je met één beweging alle opties te zien krijgen hoe je van het vliegveld naar je bestemming komt. De app zou zelfs een berichtje naar familie of vrienden kunnen sturen om te laten weten dat je onderweg bent.

Dit is echter niet voor niets een concept. Om alle transport-data bij elkaar te krijgen en in één app te verwerken is waarschijnlijk niet zo simpel. Het is te hopen dat we ooit zo’n complete iPhone reis app krijgen, tot die tijd zul je het met die elf verschillende apps moeten doen.

Lees meer App Store nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.