Hoe taken-app Complete mensen motiveert

Rutger Otto
20 januari 2015, 17:05
2 min leestijd
Hoe taken-app Complete mensen motiveert

Complete is een nieuwe app voor iOS die mensen aanspoort om niet alleen taken op te stellen, maar er ook voor te zorgen dat ze daadwerkelijk worden uitgevoerd. Dat probeert de app voornamelijk door er anderen bij te betrekken.

Lees verder na de advertentie.

Complete is een app van Xander Schultz, waar een behoorlijk interessant verhaal achter zit. Hij is namelijk de zoon van Dave Schultz, een Amerikaans Olympisch kampioen worstelen, die in 1996 werd vermoord. Daarover ging de film Foxcatcher, die vorig jaar verscheen. Xander Schultz maakte de app omdat hij zelf moeite had om de draad weer op te pakken na de moord van zijn vader. Door hulp van anderen kreeg hij zijn leven weer op de rails en hoopt hetzelfde voor andere mensen te kunnen betekenen met Complete. Dat doet hij als volgt.

Publieke taken

complete

Met Complete maak je jouw taken inzichtelijk voor iedereen. Bij het toevoegen van een nieuwe taak kun je aangeven of je deze publiekelijk wil maken of privé wil houden. Als je kiest voor publiekelijk, dan zien andere mensen jouw taak. Dat klinkt misschien een beetje raar, want waarom zou je taken delen met wildvreemden? Overigens kun je taken ook op sociale media posten of Complete verbinden aan vrienden, zodat mensen die je kent kunnen reageren.

Aanmoediging

Door takenlijsten openbaar te maken, kunnen anderen zien wat je doel is. Zij kunnen vervolgens je taak ondersteunen door een hartje aan te tikken. Ook is het mogelijk om te reageren. Wil je bijvoorbeeld een marathon gaan lopen, dan komt de community met aanmoedigingen en ideeën voor de voorbereiding. Met deze input word je hopelijk voldoende gemotiveerd om je taken daadwerkelijk te gaan uitvoeren.

Complete is positief en motiveert

Verbeteringen

Complete is een heel positieve app, wat vooral te danken is aan de gebruikers. Als je door de Explore-functie veegt, kom je echter voornamelijk buitenlandse gebruikers tegen. De app houdt weinig rekening met jouw locatie, en dat is jammer als je iets in Nederland wordt aangeraden, dan kun je daar meer mee dan als hij uit Amerika komt. Toch voelt de bedoeling van de app heel goed, zeker omdat het stimuleren van anderen misschien ook aanzet tot actie omdat je ze niet wil teleurstellen.

Complete downloaden

Je kan de Complete-app gratis downloaden voor Apples iOS 7 of nieuwer. Voor de installatie 15,3MB aan vrije opslagruimte benodigd.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu